AK Parti Yeni İl Başkanını Belirleyecek.

AK Parti Yeni İl Başkanını Belirleyecek.
AK Parti Karaman İl Teşkilatı yeni başkanını seçmek için düğmeye bastı.
AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er’in istifası ile boşalan İl Başkanlığı koltuğunun doldurulması için AK Parti Genel Merkezi düğmeye basarak en iyi başkanı seçmek için üç kişilik ekibi Karaman’a gönderdi.
 
Gazeteci Hüseyin Ölger, AK Parti’yi başarıya götürecek yeni başkanın nasıl biri olması gerektiğini anlatan kısa bir yazı hazırladı.
 
İşte Hüseyin Ölger’in o yazısı:
 
(AK Parti Genel Merkezinde ki ilgili kişinin bu yazıyı değerlendireceğine emin olduğumuzu belirterek yazıyoruz.)
 
Öncelikle şunu söylemek isterim ki; AK Partili biri değilim veya yandaş medya dedikleri kesimde hiçbir zaman olmadım. Amma velakin bu güne kadar mesleğimizde duygusallığı bırakıp profesyonel davranmak buna mukabil; Görüş, Yorum ve analizlerde doğru tespitler yapmak ve mesleğimde iz bırakmak isteyen biriyim.
AK Parti bundan sonra nasıl başarılı olabilir? Ne yapması gerekir ve nasıl bir yol çizmesi gerekir? Bu konuda birkaç önerimi sunmak isterim. Dikkate alınıp alınmaması bizim değil AK Parti’nin bileceği bir şeydir.
 
AK Parti 2002’den bu yana sürekli birinci parti olma özelliğini korumuş ve her türlü sıkıntının altından zeki manevralarıyla düzlüğe çıkmış bir parti. Lakin 2019 yılı AK Parti için kötü günlerin başlangıcı olacak bir süreçtir. Tabii kendisine çeki düzen vermediği takdirde kaçınılmaz bir yok oluşun adımlarıdır.
 
Karaman’da her seçimde büyük başarılar sağlamış olan AK Parti bu sene de “Ceketimizi koysak kazanırız.” Anlayışıyla hareket etmiştir. Lakin Milletvekili Recep Şeker’in uğraşlarıyla getirilen başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in davranış ve üslubu “Ceket” siyasetini alt üst etmiş, “Erdoğan için çiğ tavuk yenilir ama Mahmut Sami yenilmez” diyerek partisine oy vermeyen bir tabanın varlığını ortaya koymuştur.
 
Karaman halkı Savaş Kalaycı’ya büyük ilgi göstermiş ve AK Parti’nin %20’ye yakın tabanı Savaş Kalaycı’yı desteklemiştir. “Savaş Kalaycı’ya verilen oylar Bu seçimlik tepki oyu, önümüzde ki seçimlerde tekrar AK Parti’ye gelir” anlayışı bence çok yanlış bir düşüncedir.
 
Çok şükür Siyaset arşivimiz geniştir. Eski dönemlerden de bildiğimiz kıssadan hisseler vardır. “Emanet oy AK Partiye geri gelir” anlayışının yanlış bir anlayış olduğunu 80 ihtilalinden sonra Merhum Erbakan’ın şu hadisesinden anlayabiliriz.
 
1980 Darbesinden sonra Siyasi yasaklı olan; Demirel, Ecevit, Erbakan ve Türkeş 1983 seçimlerine giremiyordu. 1983 seçimlerinde Muhafazakâr kesimi temsilen Turgut Özal’ın Anavatan Partisi gözüküyordu. O dönemde Milli Selamet Partisi seçime giremediği için tabanın kime oy vereceği bilinmiyordu. Necmettin Erbakan ise tabanının ANAP’a oy vermesini istemiyordu. Nedenini sordular ve Necmettin Erbakan şu sözle cevaplamıştı; “ ANAP’a bir defa verirlerse bir daha bize vermezler, Elleri alışır.”
İşte Merhum Erbakan’ın o tespiti çok doğruydu. Çünkü Tabanının yarısından fazlası bir defa Turgut Özal’a verdi ve Özal vefat edinceye kadar MSP tabanı Erbakan’a rağmen sürekli ANAP’a verdi.
 
Özal Hayatını kaybedince Erbakan’ın Refah Partisi bir anda patlama yaptı. Çünkü Elleri alışan eski tabanı Özal ölünce tekrar Erbakan’a döndü.
 
Savaş Kalaycı’da başarılı bir Başkan profili ortaya koyarsa ki koyma ihtimali yüksek, işte o zaman AK Parti tabanın geri gelmesini rüyasında görür. Çünkü Bir defa Elleri Savaş Kalaycı’ya alışmıştır.
 
Peki, AK Partinin ne yapması lazım? sorusuna gelecek olursak. Öncelikle Karaman halkını, teşkilatını, hatta Karaman’ın köylerinden mahallelerine kadar her türlü bilgi ve birikime sahip olan, Tayyip Erdoğan’ın ilk yol arkadaşları kimlerse işte onlar tekrar ön plana çıkmalı.
 
Tabii Bunu Milli Görüş kökenli olsun manasında söylemiyorum. Artık Tayyip Erdoğan’ın Milli Görüş kökenine ihtiyacı yok. Ortada artık AK dava ve Erdoğan’ın liderliği var. Kabul etseniz de etmesiniz de Milli Görüş’ün siyasi kanadı Saadet Partisidir. AK Parti’ye bir numara fazla bir gömlektir. Ak Parti’nin de ihtiyacı yoktur.
 
AK Parti teşkilatının hafızası olan daha liberal daha ortanın sağı diye tarif ettiğimiz kişiler AK Partiyi tekrar başarılı günlere götürebilir. Çünkü AK Parti’nin tabanı Saadet Partisine kaymadı MHP’ye kaydı.
 
Haa diyeceksiniz ki; MHP kökenli birini mi İl başkanı yapalım. Bu anlayış ta yanlışın en büyüğüdür. MHP zaten Karaman’da İri ve Diri bir şekilde ayakta iken MHP kökeninden gelen AK Parti İl Başkanına niye destek versin ki? Aslı oradayken taklide gidilir mi?
 
Dediğimiz gibi; Daha Ilımlı ve liberal her kesimi kucaklayacak birini İl başkanı yapmanız AK Parti’nin menfaatine olacaktır.
 
AK Partinin Kurulduğu günden bu güne kadar Partisini bırakmayan, görev verildiği zaman göreve gelen kişiler AK Parti’nin menfaatine çalışacak kişilerdir. Tabi sadece İl Başkanının değişmesi yetmez yönetim kurulu üyelerinin de tamamı değişmeli. Kendi makamı ve menfaati için koltuk hesabı yapanlar ve Karaman’ın Patronu ben olayım diyen Recep Şeker gibi kişiler 31 Mart’ta AK Partiyi ne hale soktuğunu hepimiz görüyoruz.
 
(Şunun da altını çizmek isterim. Recep Şeker ile hiçbir husumetim yoktur. Bana karşı hiçbir kötülüğü bu güne kadar olmadı. Ama yazının başında dediğim gibi Duygusal değil Profesyonel davranmak zorundayım.)
 
Cemaat, Tarikat gibi bağlantısı olan kişiler AK Parti tabının tepki gösterdiği kişilerdir. Hepsi demiyorum Savaş Kalaycı’ya giden %20 sanırım sizin için yeterlidir.
 
Kısaca bu şekilde yorumlayabiliriz. AK Parti Genel Merkezi bizim bu düşüncemizi dikkate alacağına adımız gibi eminiz. Görüştüğümüz ve istişare ettiğimiz kişiler dikkate alacaktır. Böylelikle İl Başkanının belirlenmesinde bizimde katkımızın olacağına inanıyoruz.
 
Son söz olarak Karaman için hayırlı olan kimse o kişi İl Başkanı olsun.
 
İLGİLİ HABER