Seçim sonuçlarını %2 yanılgıyla bildik

Seçim sonuçlarını %2 yanılgıyla bildik
Karamaninsesi.com olarak yaklaşık 1 ay önce yaptığımız tahmin büyük oranla tuttu.

 Türkiye dün yerel seçimler için sandık başına gitti. Yaklaşık 4 aydır cemaat hükümet tartışmaları nedeniyle muhalefet partilerinde ittifak dedikoduları çıkmış tüm ülke genelinde Ak Partiʹnin biteceği iddia edilmişti.

Bu ittifakın Karamanʹda da sağlanacağı söyleniyor ve Ak Parti Ertuğrul Çalışkan ile kazanamayacağı söyleniyordu. Tüm bu  dedikodular ve sözde anket çalışmalarına rağmen Karamaninsesi.com imtiyaz sahibi Hüseyin Ölger iddiaların aksine AK Partiʹnin oylarını arttıracağını ve Karamanda ara farkla kazanacağını yazmıştı.

Hüseyin Ölger hiç bir anket düzenlemeden sadece halkın nabzını ölçerek 2 Mart tarihinde yazdığı seçim sonucunda sadece %2 yanılgı payıyla sonuçları en iyi bir şekilde değerlendiren kişi oldu.

İşte Hüseyin Ölgerʹin o seçim tahimini haberi;

Karamaninsesi.comʹun halka sorması ve görüşlerini aldıktan sonra yaptığı seçim sonucu tahmini ise şu şekildedir;

1: Paralel Devlet tartışması, Lütfi Elvanʹın büyük etkisi ve Ertuğrul Çalışkanʹın Belediye işlerinde başarılı olması AK Partiʹye ; %55 oy kazandıracak.

2: Cemaat seçmenin destek vermesi, CHP tabanından kayma gerçekleşmesi ve ittifak dedikoduları Ali Pınarbaşıʹnın aday olduğu MHPʹye ; %28 oy kazandıracak.

3: Merih Ünverʹin hiç tanınmaması, tabanının MHPʹye destek vereceği iddaları Solun merkezi CHPʹye %13 oy kazandıracak.

4: Üç defa üst üste aday olması, Partisinin hiç varlık göstermemesi, Genel Başkanının beğenilmemesi Şaban Şahinʹin aday olduğu Saadet Partisine % 4 oy kazandıracak. 

İLGİLİ HABER