Savaş Kalaycı Anketlerde önde gidiyor.

Savaş Kalaycı Anketlerde önde gidiyor.
31 Mart seçimlerinde MHP Karaman'da tarihi rekor kırabilir.
Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde siyasi partiler için yapılan anketler ardı ardına açıklanmaya başladı. Bir çok anket firması Ankara'da Millet ittifakını ön plana alırken İstanbulda AK Partinin bir adım önde olduğunu ortaya koyuyor.
Karaman'da yapılan anketlerde ise AK Parti ve MHP Başabaş gidiyor dedikodusu artık kamuoyunda konuşulur oldu. Karamaninsesi.com halkın nabzını ölçmek için yaklaşık 1.500 kişiyle görüşerek 31 Mart'ta hangi partiye oy vereceğini sordu.
Yapılan araştırmada İl Genelinde AK Parti önde giderken, Karaman Merkezde MHP'nin adayı Savaş Kalaycı'nın yaklaşık %55 gibi bir oranla önde gittiği görüldü.
 
Yapılan araştırmalarda halkın tercihini etkileyen konuların başında , Adayların tanılırlığı ve halkla olan diyaloglar gelirken tepki gösterdikleri konu ise Ekonomik sıkıntı, Belediye ve diğer kurumlarda haksız kadrolaşma ilk sırada yerini alıyor.
Savaş Kalaycı'nın yaklaşık 2 ay önce seçim çalışmalarına başlaması halkın içinden biri olması ve samimi duruşu AK Parti'den MHP'ye kaymaların olmasına neden oluyor.
 
Önümüzde ki günlerde partilerin nasıl bir karar alacağı merak konusu olurken MHP Teşkilatının Savaş Kalaycı ile bütünleşmesi ve artık başkan gözüyle bakmaları parti içerisinde heyecanı arttırıyor.
 
MHP'nin tabanı 15 yıl aradan sonra Karaman Belediyesini tekrar alma konusunda kendinden eminken, AK Parti'nin önümüzde ki günlerde nasıl bir hamle yapacağı diğer bir merak konusu oldu.
 
AK Parti'nin başarılı il Başkanı Mehmet Er, güçlü bir seçim çalışması yürüteceklerini söylerken AK Parti'nin adayı Mahmut Sami Şahin'in bunun devamanı getirip getirmeyeceği önümüzde ki günlerde belli olacak.