Üretim olmadıkça, Dolarda artar krizde

Üretim olmadıkça, Dolarda artar krizde
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, karamaninsesi.com’a ziyarette bulundu.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, İl Başkan Yardımcısı Ramazan Sayaslan, Yönetim kurulu üyeleri Muhsin Karharman ve Ali Yücetaş karamaninsesi.com’a ziyarette bulunarak Gazeteci Hüseyin Ölger’le gündemi değerlendirdiler.
 
Ülke ekonomisinin her geçen gün daha da kötüye gittiğini söyleyen Şaban Şahin, Bunun çözümü Rahibi serbest bırakmak değil, Milli ve Yerli üretimden geçtiğini söyledi.
Sanayiden tarıma kadar hemen hemen her alanda ithal eden bir ülke haline geldiklerini belirten Şaban Şahin; “ AK Parti Hükümeti 15 yıldır bu ülkeyi kimseye hesap vermeden yönetmektedir. 15 yılın ardından bir tane rahibi gözaltına alarak bu kötü yönetimin üzerini örtemezler. Rahip Brunson’mu size tarımı bitirin, en değerli kuruluşlarınızı hiç fiyatına satın dedi. Rahip Brunson’mu size Şeker Fabrikalarını satın, Türk Telekomu satın dedi. Rahip Brunson’mu size Milli Görüş’ün havuz sistemini bırakında Faiz sistemini güçlendirin dedi. Bunlar tamamen saçmalık. Üretim olmadan Yurtdışından ticaret yaparak para getirmedikçe ne Doların yükselişini önleyebilirsiniz ne de krizi atlatabilirsiniz.” Dedi.
 
BORÇLAR ÖDENEMEZ HALE GELDİ.
 
Türkiye’nin iç ev dış borcunun hat safhaya geldiğini sözlerine ekleyen Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin; “ Türkiye tarihinin en büyük borçlanmasını AKP Hükümeti zamanında yaşadı. Halkımızın IMF’ye olan tepkisini bildikleri için sözde IMF ile çalışmıyoruz süsü veriyorlar ama öbür taraftan farklı yerden borç temin ediyorlar. Neymiş biz IMF’den borç almıyoruz.! Eee diğer yerlerden aldığın borçtan neden bahsetmiyorsun. Bugün Türkiye’nin 500 milyar Dolar borcu olmuş, halkın bankalara olan borcu 600 milyar dolara yaklaşmış. Toplam 1 trilyon borç var önümüzde. AKP Hükümeti gelmeden önce bu miktar halkın borcu da dahil 150 milyar doları geçmiyordu. Şimdi IMF ile anlaşsan ne olur anlaşmasan ne olur.” Dedi.
 
ÜLKEYİ EVANGALİST’LERE TESLİM EDECEKLER
 
Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın Mckinsey ile anlaşma yaptık açıklamasına da değinen Şaban Şahin, McKinsey’in Evangalist bir zihniyete sahip olduğunun altını çizerek tepki gösterdi. Danışmanlık istiyorsanız Saadet Partisine gelin diyen Şaban Şahin; “ Ekonomiyi yönetemedikleri için Damat bey gidiyor Evangalist bir zihniyete sahip olan Mckinsey adında ki Dış güçlerin ajanslarını ülkemizin mahremine sokuyor, gel ben yönetemedim sen yönet diyor. Yahu İlla bir danışman arıyorsanız Saadet Partisi size en güzel projelerini vermeye hazır hem de tek bir kuruş dahi istemeyiz. Bize danışırsanız Refah-Yol hükümetinde ki gibi bir kalkınma olur. Ama Dış güçlere danışırsanız memleketi batırırsınız. Evangalist kuruluşlardan hayır göremezsiniz. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan, Mckinsey ile anlaşmanın olmayacağını söyledi. İnşallah açıklamasında samimidir. Ekran karşısında böyle söyleyip perdenin arkasında devam ederlerse işte bu halka ihanet olur. Çünkü Mckinsey adında ki şirket Evangalist bir kuruluştur. İslam’ın son kalesi olan Türkiye’yi Evangalist bir zihniyete asla ve asla teslim edilemez.” Dedi.