Motorin Fiyatında 1,15 TL İndirim: Brent Petrol Düşüşü Etkisi

Motorin Fiyatında 1,15 TL İndirim: Brent Petrol Düşüşü Etkisi
Brent petrol fiyatlarının düşmesiyle motorin fiyatlarında 1,15 TL'lik indirim yapıldı. Bu, 25 Nisan'da yürürlüğe girdi ve motorin daha erişilebilir hale geldi.

2023 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sonrasında başlayan fiyat artışıyla akaryakıt fiyatları inanılmaz bir şekilde yükselmişti. Ardı ardına yapılan fiyat artışlarıyla beraber 31 Mart yerel seçimlerine de yaklaşık 2 hafta kala benzinin litre fiyatına toplamda 3,03 TL, motorinin litre fiyatına 2,40 TL ve LPG'nin litre fiyatına da 50 Kuruşluk zam gelmişti.

Motorine İndirim Uygulandı

Brent petrolün geçtiğimiz hafta 90 doların altına düşmesiyle birlikte motorin fiyatları da indirime gitti. 25 Nisan Perşembe günü itibarıyla yapılan indirimle birlikte motorin litre fiyatı 1,15 TL düşerek daha uygun bir seviyeye geriledi.

17 İlin Güncel Akaryakıt Fiyatları

İşte 25 Nisan Perşembe gününe ait 17 ildeki güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları:

Ankara Güncel Akaryakıt Fiyatları

Benzin fiyatı: 44,49 TL

Motorin fiyatı: 41,91 TL

LPG fiyatı: 23,10 TL

İstanbul Güncel Akaryakıt Fiyatları

Benzin fiyatı: 43,62 TL

Motorin fiyatı: 41 TL

LPG fiyatı: 23,09 TL

İzmir Güncel Akaryakıt Fiyatları

Benzin fiyatı: 44,76 TL

Motorin fiyatı: 42,17 TL

LPG fiyatı: 23,03 TL

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması Nasıl Gerçekleşiyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı hesaplanarak belirlenmektedir. Gümrüksüz rafineri fiyatı, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru izlenerek belirlenir, belirli bir fiyat değişim farkına göre gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirlenmektedir.