Valilerin Adını Kullanan Dolandırıcılar yakalandı.

Valilerin Adını Kullanan Dolandırıcılar yakalandı.
KONYA POLİSİ, BİRÇOK İLDE VALİ, VALİ YARDIMCISI VE KAYMAKAMLARIN İSİMLERİNİ KULLANARAK DOLANDIRICILIK YAPAN ŞEBEKEYİ ÇÖKERTTİ

2 Kasım 1995 günü emekli Orgeneral Necdet Öztorun’un sesini taklit ederek Dönemin Başbakan Tansu Çilleri dolandırarak tarihe geçen Selçuk Parsadan olayının ikincisi Konya da yaşandı.

İçerisinde Karaman Valisi Fatih Şahin’in de ismini kullanarak İş adamlarından hesaplarına para yatırılmasını isteyen ve 18 kişiden 20 bin TL dolandıran 7 kişilik suç örgütü çökertildi.
 
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü, 5 il ve 5 ilçede vali, vali yardımcısı ve kaymakamların unvanlarını kullanarak iş adamlarından hesaplarına para yatırılmasını isteyen 7 kişilik suç örgütünü düzenlenen operasyonla çökertti.
 
Konyaʹda yaklaşık 3 ay önce vali, vali yardımcısı ve kaymakamların adıyla dolandırıcılık yapılmaya başlandığı yönünde şikayet alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri araştırmalara başladı. 3 ay süren araştırma sonrasında şüphelilerin çalışma sistemi belirlendi. 20ʹden fazla bankayla yazışma yapan polis, ilk 6 bankadan aldığı cevabın ardından para yatıran müştekilerle görüşmeye başladı. İş adamları, arayan şahısların kendilerini vali, vali yardımcısı ve kaymakam olarak tanıttığını belirterek, "Bizim hastanede yatan bir çocuğumuz var ameliyat olacak. Paranın bir kısmını biz tamamladık, siz değerli hayırsever iş adamımız kalan kısmına Allah rızası için destek çıkarsanız memnun oluruz. Çocuğa açılan hesap numarası bu" diyerek talepte bulunduğunu söyledi. Polis, Ankara, Çorum ve Kocaeliʹde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda örgüt lideri Numan Ö. (37) ve Osman Ö. (35) ile birlikte 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden birinin ise Bursaʹda başka bir suçtan tutuklu bulunduğu öğrenildi.
 
Şebekenin liderliğini yapan ve daha önceki suçlardan 80ʹe yakın kaydı bulunan Numan Ö. ve Osman Ö.ʹnün kendi adlarına hesapları olmadığı ortaya çıktı. Lider pozisyonunda bulunan şüpheliler, bizzat telefon açarak duygu sömürüsü ile para istediklerini itiraf etti. Şüphelilerin, çevrelerinde tanıdıkları kişilerle anlaşarak hesap numaralarını kullandıkları, internet yoluyla da hesaba gelen paraları üçüncü bir hesaba aktardıktan sonra çektikleri tespit edildi.
 
Şüphelilerin Karaman, Nevşehir, Hakkari, Tokatʹın Reşadiye ilçesi ile Konya merkez ve ilçeleri Altınekin, Seydişehir, Bozkırʹda 18 kişiyi 20 bin TLʹden fazla dolandırdığı ortaya çıktı. Dolandırılan iş adamı sayısının artabileceği öğrenildi.
 
Sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesiʹnde sağlık kontrolünden geçirilen 6 zanlı, "organize suç örgütü kurmak, üye olmak, ünvan gaspı, nitelikli dolandırıcılık ve dini duyguları istismar" suçlarından adliyeye sevk edildi.