VALİʹDEN HASTA ZİYARETİ

VALİʹDEN HASTA ZİYARETİ
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Evde Bakım hizmeti çerçevesinde felçli bir hastayı evinde ziyaret etti.
Koçakdede Mahallesiʹnde oturan felçli Mehmet Gürbüz’ü evinde ziyaret ederek hizmet hakkında bilgiler veren Vali Kahraman, Karamanʹda, sağlık alanında bir çok yenilikler yapıldığını evde bakım hizmetinin de bu yeniliklerden biri olduğunu ifade etti.
 
Sağlık kuruluşlarına gidemeyecek kadar yaşlı ve hasta olanların İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tespit edildiğini belirten Kahraman, “Tespit edilen hastaların sağlık taramaları ve tedavileri evlerinde yapılıyor. Sloganımız, evde yalnız değilsiniz. Bu sosyal devletin gereği. Görüyoruz ki insanlarımız sağlık ekibini evde gördüklerinde memnun oluyor. Hastamız moral buluyor. Her zaman insanlarımızın yanındayız diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Adem Kucur’da evde bakım ekibinin 1 doktor, 1 hasta bakıcı, 2 hemşire ve 1 şoförden oluştuğunu belirterek, ʹʹHastalarımıza bir telefon kadar yakınız. Evde felçli bir hastaya hasta sahibi evde serum takamaz, iğnesini vuramaz. Ekibimiz hemen gelip bu ihtiyaçları karşılıyor. Her soruya cevap veriyorlar. Şu an evinde sağlık hizmeti verdiğimiz kayıtlı 135 hastamız var. İhtiyaç olursa ekip sayısını çoğaltabiliriz dedi. 35 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan ve yaklaşık bir yıldır da felç geçirerek yataktan kalkamayan Mehmet Gürbüz ise hizmetten çok memnun olduğunu belirtti.