ROMANYALI EĞİTİM HEYETİ KARAMANA GELDİ

ROMANYALI EĞİTİM HEYETİ KARAMANA GELDİ
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hazırladığı Comenius Regio ( Bölgesel Ortaklıklar ) projesi kapsamında, Romanyanın Botoşani eyaletinden gelen Eğitim Heyeti Karamana geldi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen ziyarette Şube Müdürü ve AB İl Koordinatörü M.Akif DUMAN:” Sayın müdürüm, kurumumuz adına hazırladığımız bu projede Romanya’nın Botoşani eyaletinde eğitim reformlarını yürütmekten ve öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerinden sorumlu olan ile İngilizce Öğretiminde Yenilikçi Yaklaşımlar adlı bir proje yürütüyoruz. Misafirlerimiz 06-11 Aralık tarihleri arasında çeşitli eğitim kurumlarımızda incelemelerde bulunacaktır.” dedi.
 Botasoni Bölgesi Eğitim Müdürü Manoli GICA:” Projemiz kapsamında ilk toplantımızı Karaman’da gerçekleştiriyoruz. Ekibimizde Casa Corpului Didactic’ten 3 Eğitim Yöneticisi, 2 Müfettiş, 1 Lise Müdürü, 2 Öğretmen ve 2 Sivil Toplum Temsilcisi olmak üzere 10 kişi bulunmaktadır. İki yıl sürecek projemiz çerçevesinde İngilizce Öğretim Yöntemlerinin geliştirilmesi için çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Projemiz kapsamında Romanya ve Türk Eğitim Sistemlerini yakından inceleyerek, İngilizce öğretimindeki tecrübelerimizi karşılıklı olarak paylaşacağız. İngilizce öğretimindeki sorunların karşılıklı olarak çözülebilmesi için işbirliği yapacağız.” dedi.     
İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN ise; “Karaman büyük bir eğitim organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaktadır. Romanyalı meslektaşlarım ilimize ve ülkemize hoş geldiniz. Dil bir iletişim aracıdır. Bir toplumda yaşayan bireyler birbirleriyle aynı dili konuşarak iletişim kurarlar. Bugün hızla gelişen ve değişen dünyamızda diğer uluslarla da iletişim kurmak zorundayız. Başka bir deyişle, diğer ülkelerle her alanda bilgi alışverişi yapabilmek, ekonomik ilişkilerimizi yürütebilmek ve kendi düşüncelerimizi ifade edebilmek için anadilimizden dışında en az bir yabancı dil bilmek durumundayız. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Yabancı Dil Öğretimini önemsiyoruz. Bu projemiz kapsamında İngilizce öğretimindeki sorunlara çözüm yolları aranmasından memnuniyet duyuyorum.”dedi.