İl Müdürü Çalışkan, Avrupa'dan Gelen Eğitim Uzmanlarını Konuk Etti

İl Müdürü Çalışkan, Avrupa'dan Gelen Eğitim Uzmanlarını Konuk Etti
Öğretmenler ve öğrenciler, dijital araçlarla farkındalık oluştururken kültürel etkinlikler gerçekleştirdi ve yaygınlaştırma amacıyla kurum ziyaretleri yaptı.

İlçemizde bulunan Toki Anadolu Lisesi'nin ortak olduğu "Dijital Yerliler için Dijital Araçlar" adlı Erasmus+ projesi çerçevesinde, Letonya, Portekiz, İtalya ve Macaristan'dan gelen öğretmenler, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ı ziyaret ederek projenin ilerleyişi, yapılan çalışmalar ve hareketliliklerle ilgili deneyimlerini paylaştılar.

Ülkemize ve Karaman'a hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, Avrupa'dan gelen konuklarını ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Mehmet Çalışkan ''Avrupa Birliği projeleri farklı ülkelerden gelen öğrencileri ve eğitimcileri buluşturan çalışmalardır. Bu tür projeleri kurum olarak önemsiyoruz. Sizleri Karaman'da misafir etmekten dolayı mutluyuz. Baktığınız zaman ortak bir miras oluşturduğumuza inanıyorum ve bu ortak miras çatısı altında kendi kültürümüzü yansıtıyoruz." dedi.

Karaman'ın tarihi, kültürü, medeniyeti ve geçmişiyle köklü bir şehir olduğunu vurgulayan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, Mevlana Celaleddin Rumi'nin annesi Mümine Hatun ile kardeşlerini, Yunus Emre, Piri Reis ve Dursun Fakih gibi şehrin önemli tarihî figürlerini Avrupalı konuklarına aktardı. Çalışkan, "Karaman'ın tarihi camilerinden biri olan İmaret Camisi'nin kapısında şu yazı bulunuyor: 'Kapımız açıktır girene, lokmamız helâldir yiyene' bizim felsefemiz ve anlayışımız bu. Sizleri bu anlayışla şehrimizde misafir ediyoruz. Bu ziyaretiniz güzelliklere, kaynaşmanıza ve hayırlara vesile olur inşallah. Projenizde ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum." diyerek sözlerini bitirdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın ardından söz alan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, Karaman'da gerçekleştirilen projeler hakkında konuklara bilgi verdi.

Proje kapsamında öğretmenler ve öğrenciler, derslerde kullanılan dijital araçlarla ilgili farkındalık oluşturacak çalışmalar gerçekleştirmenin yanı sıra çeşitli kültürel etkinlikler ve etkileşimlerde bulunmuşlardır. Ayrıca, proje faaliyetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla Ölçme Değerlendirme Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi'ni ziyaret etmişlerdir.

Ziyaret, günün anısına hediye takdimi ve çekilen fotoğraflarla sona ermiştir.