İl Özel İdaresi Köylerdeki Şehitliklerimizin Bakımını Yapıyor

İl Özel İdaresi Köylerdeki Şehitliklerimizin Bakımını Yapıyor
İl Özel İdaresi sürdürdüğü pek çok faaliyetin yanısıra Aziz Şehitlerimizin mezarlarının bakımı-onarımı-boyanması ve Bayrak yenileme işlerini de yürütüyor.

Bu kapsamda daha önce olduğu gibi 2018 yılında da vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda programa alınarak Şehitliklerimizin bakım-onarımı yapılan köylerimiz ise şöyle:
Aybastı mezarlığındaki Şehidimiz Şaban AYDIN’ın kabrindeki Bayrak direği, direk boyama, bayrak ve bayrak ipi eksikliği giderilmiştir.
Barut kavran mezarlığındaki Şırnak Şehidimiz Komando Er Şükrü SOYDOĞAN’ın kabrindeki Bayrak direği, direk boyama, bayrak ve bayrak ipi eksikliği giderilmiştir.
Çoğlu Köyümüzdeki iki ayrı mezarlıkta bulunan Şehitlerimiz 1980 Mehmet UYSAL ve Piyade Komando Er İsak SAĞLAMOĞLU’nun kabrindeki Bayrak direği, direk boyama, bayrak ve bayrak ipi eksikliği giderilmiştir.
Çukurbağ mezarlığındaki Şehidimiz Jandarma Er Sedat KARAER’in kabrindeki Bayrak direği boyanmış, bayrak ve ip tedarik edilmiştir.
Dağ konak mezarlığındaki Şehidimiz Jandarma Komando Er Adem TEKİN’in kabrindeki Bayrak direği, direk boyama, bayrak ve bayrak ipi eksikliği giderilmiştir.
Merkez Garnizon Şehitliğindeki Şehidimiz Jandarma Er Sami YILDIRIM’ın kabri için bayrak direği, direk tutucu ve bayrak tedarik edilmiştir. Direk tutucu boyanmıştır. Ayrıca Şehitliğin girişindeki ve tören bölgesindeki eksik bayraklar tedarik edilmiştir.
Taşkale Köyünde 2 ayrı mezarlık bulunan Şehitlerimiz Halil DEMİRBİLEK ve Piyade Çavuş Umut ÜNLÜTÜRK’ün kabirlerindeki Bayrak direği, direk boyama, bayrak ve bayrak ipi eksikliği giderilmiştir.