TÜRK EĞİTİM SEN YÖNETİM KURULU EĞİTİM ÇALIŞANLARI İLE BULUŞTU

TÜRK EĞİTİM SEN YÖNETİM KURULU EĞİTİM ÇALIŞANLARI İLE BULUŞTU
Türk Eğitim Sen Karaman Şubesi Yönetim Kurulu,Karaman Öğretmenevi ve ASOda,eğitim çalışanlarının genel sorunları adı altında yapılan istişare toplantısında, eğitim çalışanı üyeleriyle biraraya geldi.
Toplantının  açılışında konuşan TES Karaman Şube Başkanı Mehmet SERİN,   ʹʹDeğerli Arkadaşlar, eğitim çalışanları camiası; öğretmen, idareci, memur, vhki, hizmetli, şef, teknisyen, şoför gibi tüm sınıfları içerisinde barındıran büyük bir camiadır. Bu büyük camianın mensuplarının mali ve özlük hakları ile ilgili tüm sorunlarını yönetim kurulu olarak önemsiyor ve çözüme kavuşturulması noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz ve bundan sonra da yapacağımızı kararlılıkla vurguluyoruz. Dahası bu tür yereli ve geneli ilgilendiren sorunlara çözüm bulma noktasında genel merkezimizle de paylaşımlarda bulunuyoruz." dedi.
 
Karamaninsesi.com muhabirinin edindiği bilgide Mehmet Serin konuşmasının devamında şunları söyledi. "Tüm sorunların ortak akıl anlayışı çerçevesinde çözüme kavuşturulacağını biliyoruz. Bu bağlamda sizlerin sorun ve sıkıntılarını dinlemek ve çözüme kavuşturma noktasında tüm dinamiklerimizi harekete geçirmek istiyoruz.ʹʹ diyerek düşüncelerini dile getirdi.
 
TES Karaman Şubesince Karaman Öğretmenevi ve ASO’da, eğitim çalışanlarının genel sorunları adı altında yapılan toplantıda, ortaya çıkan istekler maddeler halinde belirtilmiş ve aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:
 
TÜRK EĞİTİM SEN KARAMAN ŞUBESİ
EĞİTİM ÇALIŞANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI RAPORU
 
1.    Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kadrolarda şoför olarak görev yapan çalışanların;
a)    Mesai saatleri haricinde çalıştırılmamaları ya da çalıştırılmaları halinde fazla mesai ücretlerinden   
        yararlandırılması,
b)    Arazi tazminatlarından mutlak surette yararlandırılarak ödenek durumu bahane edilmeksizin, aynı ay içerisinde ödemesinin yapılması,
c)     Araçla çıkılan görevlerdeki sorumluluğun şoförden alınarak araçta bulunan en yetkili kişiye devredilmesi,
2.     Gelir vergisi kesintisi uygulaması kapsamından bütün eğitim çalışanlarının çıkarılması,
3.     Hizmetli sınıfında görev yapan personelin mesai saatini aşan fazla çalışma sürelerinin hepsinin ücretlendirilmesi ya da yıllık izne eklenmesi ve 10 gün kısıtlamasının kaldırılması.
4.     Bursluluk kontenjanlarında belirlenen kişi başına düşen gelir miktarının ve kontenjanın arttırılarak bütün eğitim çalışanlarının çocuklarının yararlandırılması,
5.     Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kadrolarda şef olarak görev yapan personelin ek ödemelerden yararlandırılması,
6.     Aylıkla ödüllendirme ve takdir belgelerinin verilmesinde memur, vhki, şef, hizmetli, teknisyen olarak görev yapan personelin ayrı ayrı sınıflandırılarak ve kontenjanlarının arttırılarak değerlendirilmesi,
7.      4/C’li çalışan personel içerisinde bulunan kalifiye elemanların meslekleri ile ilgili alanlarda istihdam edilmesi sağlanmalıdır.
8.      Eğitim iş kolunda çalışan memurların da öğretmen ve yöneticiler gibi değerlendirilerek tazminatlardan yaralandırılması sağlanmalıdır.
9.       Birimlerdeki kadroların tam olarak doldurulması mevcut personelin iş yükünü azaltacak ve kalitenin yükselmesini sağlayacaktır.
 
        Sonuç olarak belirtmek gerekirse; eğitim çalışanlarının (öğretmen, idareci, memur, şef, teknisyen, vhki, hizmetli) bir bütün olarak eğitim öğretim sınıfı çalışanı şeklinde tanımlanması çalışma barışını sağlayacak eğitim öğretim alanında kaliteyi yükseltecektir.
 
Türk Eğitim Sen Karaman Şubesi olarak, yukarıda belirtilmiş olan hususların tüm ülke genelini kapsayacak şekilde hayata geçirilmesinin, bu konuda mücadele verilmesinin ve basın bildirisi ile tüm kamuoyuna duyurulmasının eğitim çalışanı arkadaşları mutlak surette onure edeceği kanaatini taşıyor ve bu konudaki mücadelemize yılmadan devam edeceğimizi bir kez daha kararlılıkla vurguluyoruz. Tüm kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla…