Karaman'da Tarım İşçileri İçin 10 Milyon TL'lik Yardım Projesi Başlatıldı

Karaman'da Tarım İşçileri İçin 10 Milyon TL'lik Yardım Projesi Başlatıldı
Karaman Tarım İl Müdürlüğü, mevsimlik tarım işçileri için 10 milyon TL'lik bir proje teklifiyle gerekli yardımı sağlamak için harekete geçti.

Karaman'a mevsimlik tarım işçilerinin ihtiyacını karşılamak için harekete geçildi. Karaman Tarım İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İŞKUR Karaman İl Müdürlüğü, işçilerin barınma ve diğer gereksinimleri için 10 milyon TL'lik bir proje teklifiyle ilgili ilgili mercilere başvuruda bulundu.

Karaman Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu sözler dile getirildi:"Her yıl ilimizin tarımın da iş gücü ihtiyaçının karşılanmasında önemli katkısı olan Mevsimlik Tarım İşçilerinim Tarımsal sezonun açılması ile birlikte yavaş yavaş İlimize gelmeye başladığı gözlemlenmiştir. İl Müdürlüğümüz ilimiz tarımında önemli katkı sunan bu insanların ve ailelerinin yaşam alanlarının iyileştirilmesi eksiklerin tespit edilmesi amacıyla konaklama alanlarında düzenli aralıklarla incelemede bulunmaktadır. İl Özel idaresi İşkur Karaman il müdürlüğü ortaklaşa yürütülen METİP projesinde bu alanların iyileştirilmesine Yönelik 10 milyon TL lik proje teklif edilmiştir. Ayrıca il müdürlüğümüz tespit etmiş olduğu eksiklerin tamamlanması için ilgili kuruluşlar nezdinde girişimde bulunmaktadır." ifadelerine yer verildi.