KMÜ'de Özbek Öğrenciler: Evimiz Gibi, Bilim ve Kültür Bir Arada!

KMÜ'de Özbek Öğrenciler: Evimiz Gibi, Bilim ve Kültür Bir Arada!
Özbek öğrenciler, KMÜ'deki deneyimlerinden memnun: "Kültür ve bilim bir arada, evimiz gibi hissettik. Rektör sertifikalarını verdi."

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Özbekistan Alfraganus Üniversitesi arasında uluslararası iş birliği çerçevesinde düzenlenen ‘KMÜ Bahar Bilim Kampı’ eğitim programı tamamlandı.

‘KMÜ Bahar Bilim Kampı’nın sona ermesinin ardından kampa katılan Özbekistanlı öğrenciler Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’yı ofisinde ziyaret etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve ‘KMÜ Bahar Bilim Kampı’ eğitim programı koordinatörü Prof. Dr. Ercan Oktay ile Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Uğur Aygün’ün de yer aldığı ziyarette Rektör Gavgalı, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Bilim, teknoloji, iletişim, bilgisayar bilimi, yapay zekâ, işletme, iktisat, inovasyon yönetimi, enerji sistemleri gibi çeşitli alanlarda eğitim alan Özbekistanlı öğrenciler, projeden son derece memnun kaldıklarını ifade ederek Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’ya ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Sosyal etkinliklere ve kültür-sanat alanında düzenlenen atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, üniversitede kaldıkları süre boyunca evlerindeymiş gibi hissettiklerini belirttiler.

Ziyaret sırasında Rektör Gavgalı, üniversiteye gelerek kampa katılan öğrencilere katılım sertifikalarını takdim ederek, başarılar diledi.