Çalışan Anneler İçin Bakıcı Desteği: 325 Euro Aylık Ödeme

Çalışan Anneler İçin Bakıcı Desteği: 325 Euro Aylık Ödeme
İstanbul, Ankara ve İzmir'deki annelere yönelik bakıcı desteği projesi, 0-36 aylık çocuğu olan tam zamanlı çalışan annelere 1 yıl boyunca aylık 325 euro ödeme yapmayı hedefliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) işleyişi üzerinde çalışan annelere yönelik bakıcı desteği projesi hakkındaki ayrıntılar açığa çıkıyor. Bu girişime göre, annelerin 0-36 aylık bebek sahibi olması ve en az 30 gün süreyle prim ödemesi yapmış olmaları gerekmektedir.

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği proje

Çalışan anneler arasında büyük heyecan yarattı. Proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyuruldu. Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca hayata geçirilmesi planlanan projede, çalışan annelere aylık 325 euro destek sağlanacak.

Avrupa Birliği'nin mali desteğiyle yürütülen ve SGK tarafından yönetilen bu proje, 2019-2022 döneminde hayata geçirildi ve 4 yıl içinde 3 bin 700 anneye finansal destek sağladı. Bu yıl ise destekten yararlanacak annelerin sayısı 7 bine çıkarıldı.

Projenin ayrıntılarına ilişkin daha net bilgiler ortaya çıkmaya başladı gibi. Tam zamanlı işte çalışan, 0-36 aylık çocuğu olan ve SGK'ya en az 30 günlük prim ödemesi gerçekleştirmiş olan anneler, bakıcı desteği için başvurabilirler. Bakıcısını resmi olarak istihdam eden annelere, bir yıl boyunca aylık 325 euro ödeme yapılacak.

Proje, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki anneleri kapsayacak ve bu şehirlerde yaşayan annelere bakıcı desteği sağlanacak. Bakıcının da 18 yaşını doldurmuş olması gerekmekte ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR veya ilgili üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.