Recep Muğlu Miraç Kandili ve 23 Nisan Kutlama Mesajı

Recep Muğlu Miraç Kandili ve 23 Nisan Kutlama Mesajı
Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu Miraç Kandili ve 23 Nisan dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı Başkanımız Recep MUĞLU mesajında şu ifadelere yer verdi; 
Kurtuluş Mücadelesinde, Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünden yola çıkarak, bağımsızlığa giden yolda aziz milletimizin azim ve kararlılıkla başlattığı var olma mücadelesinde en son adım bugünde atılmış ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan günü, Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımıza bir bayram olarak armağan edilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır. Dolayısıyla 23 Nisan tüm Dünya çocuklarının bayramıdır. Çocuklarımız bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatıdır. Siz çocuklarımızdan tek isteğimiz, ülkemizi gelecek kuşaklara çok daha kalkınmış olarak teslim etmenizdir. Bunu sağlamak için de birbirinize kenetlenerek çok çalışmanız, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmeniz en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan ülkemiz ve tüm dünya çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Miraç Kandili mesajı Başkanımız Recep MUĞLU mesajında;

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, sadece gerçek imanla anlaşılabilecek büyük bir mucizedir.
 
Bizlere, en sıkıntıya düştüğümüz zamanda dahi bir çıkış yolunun olabileceğini ve Yüce Allah’ın yardımını esirgemeyeceğini gösteren Miraç’tan, beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin son iki ayeti ve ümmetinden Allah’a ortak koşmadan ölen kimselerin affedileceği müjdeleriyle dönen Peygamber Efendimiz (SAV), tüm inananlara verilebilecek olan en kıymetli hediyeleri vermiştir. Bizler de bu hediyelerin şuurunda olarak, müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandil’ini bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz.
 
Tüm insanlığın yaşamış olduğu sıkıntıların son bulmasına vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. Dedi.