Erdoğan Dünya ülkelerine çağrıda bulundu

Erdoğan Dünya ülkelerine çağrıda bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin talebiyle olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesinin açılışında bütün ülkelere çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütün ülkeleri Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak tanımaya davet ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin talebiyle olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesinin açılışında bütün ülkeleri Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımaya çağırdı: "Zaten işgal altında olan bu şehirle ilgili Trump'un böyle bir kararı açıklanmasının hiçbir hükmü olamaz. Bu kararla İsrail, yaptığı tüm terör eylemleri için adeta ödüllendirilmiştir. Bu ödülü veren tek başına da olsa şu anda Trump'tır." Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dünyayı yaptığı çağrı İİT sonuç bildirisinde de yer alacak.

Erdoğan'ın konuşmasını Al Jazeera English gibi dünya televizyonları canlı yayınla ekrana getirdi. Uluslararası haber ajansları ise birçok cümleyi 'son dakika' olarak abonelerine duyurdu.

İstanbul'daki zirveye 16'sı lider düzeyinde 48 ülkeden temsilci katılıyor. Suudi Arabistan'dan zirvede yok, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri ise Dışişleri Bakanı düzeyinde temsil ediliyor.