ERCÜMENT YILMAZ NELER YAPTIĞINI ANLATTI

ERCÜMENT YILMAZ NELER YAPTIĞINI ANLATTI
Ekrem Ercüment Yılmaz, Karaman Ziraat Odası Başkanı olarak 2003den bu yana neler yaptığını anlattı.
2003 yılından bu yana Ziraat Odası Başkanı olarak görev yapan Ekrem Ercüment Yılmaz, yaklaşık 8 yıldır neler yaptığını Karamaninsesi.com a anlattı.
Ekrem Ercüment Yılmaz ve Arkadaşları, Ülkenin emek gücü olan  Ülkenin emek gücü olan çiftçilerimizin Köylülük ve yoksulluktan kurtulup, akılcı tarım platformuna sıçrama yaparak profesyonel çiftçi olmasıdır. Bu zor ve kutsal görev omuzlarda bir yük değil, gönüllerde ışık oldu.
İşte Ekrem Ercüment Yılmaz önderliğindeki çalışma arkadaşlarının hedefleri doğrultusundaki faaliyetleri.
 
Karaman Ziraat Odası Şemsi Bayraktar Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarı. Türkiye’de ki Ziraat Odaları Arasında İlk Kez Karamanda Kurulan Laboratuvarımız Öncü ve Lider Oldu.
Ekrem Ercüment Yılmazın ilk hizmet dönemi olan 2003 yılında, “Karaman Ziraat Odası Şemsi Bayraktar Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarı” açıldı. Laboratuvar Ekrem Ercüment Yılmaz ve ekibinin ikinci döneminde ise Tarım Bakanlığı tarafından ruhsatlandırıldı. Bu laboratuvar Türkiye’de Ziraat Odaları bünyesinde açılan ilk laboratuvar olması sebebiyle çok önemlidir.  Karaman Ziraat Odasının bu faaliyeti diğer ziraat odalarına örnek olmuştur. Bu gün Türkiye genelinde Ziraat Odaları bünyesinde 200 laboratuvar vardır. Prof. Dr. Sait Gezgin yönetiminde ki laboratuvarda yılda 5 bin toprak ve bitki analizi yapılmaktadır. Laboratuvarımız sadece Karaman değil, bölge için son derece önemli bir kazanımıdır. Bu hizmet sayesinde artık çiftçiler toprağının özelliklerini çok iyi biliyor ve böylece daha bilinçli tarım uygulamalarını gerçekleştiriyor.
 
 
Çiftçimizin Yüzü Gülsün, Ürünü Bol Olsun. 100 Köye 100 İlaçlama Makinası
Karaman Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz’ın gayretleri neticesinde Karaman’a bağlı 100 köye 100 tarımsal ilaçlama makinesi kazandırıldı. Bu aletlerle kırsal kesimde tarımsal üretim yapan çiftçiler daha az zarar ve az maliyetle kaliteli, sağlıklı ürünler elde edebilmektedirler. İlaçlama makinaları köy muhtarlarına ve belde belediyelerine teslim edildi.  Artık köylerimizde ilaçlama makinesi olmayan üreticilerimizin, ben nereden makine bulabilirim diye bir kaygısı yok.
 
Daha kaliteli tohum, daha fazla ürün. Karaman Ziraat Odası Tohum Eleme ve İlaçlama Tesisi Revizyonu.
Başkanlığının İlk Döneminde Tesisi kuran Ekrem Ercüment Yılmaz ikinci döneminde ise tesisi revize ederek, tesise sıvı tohum ilaçlama ve çuvallama ünitelerini kazandırdı. Tohum eleme tesislerini revize ederek Karaman çiftçisinin en büyük sorunlarından biri çözülmüş oldu. Karaman tarımına yapılan bu önemli katkı sayesinde çiftçimiz kaliteli ürün alabilecek. Bilinmeli ki iyi ürün için, ilaçlı ve temiz tohum kullanmak gerekir.
 
 
Çiftçimiz Nakliye Maliyetlerinden Kurtuluyor. Beldelere Tohum Eleme Tesisi İçin Yardım.
Karaman Ziraat odası tarafından tarımda bölgesel sektörlere bilimsel desteklerin yanı sıra maddi anlamda da destekler verildi. Karaman merkeze bağlı 7 beldeye sağlanan maddi destek sayesinde, bu bölgelerdeki eski tohum eleme makinalarının iyileştirilmesine imkân sağlandı. Ayrıca bu çalışmalar sayesinde çiftçilerin nakliye konusunda maliyetleri hissedilir derecede düşmesi hedeflendi.  Kazımkarabekir ilçemizde bulunan tohum eleme tesisine ilaçlama ünitelerinin takılması için çalışmalar başlatıldı.
 
 
Kişiye Dayalı Sisteme Son Verdik.
Günümüzde zaman çok önemlidir. Ziraat odasında işi olan bir üyemiz , işini   en kısa sürede halledip diğer işlerini takip etmek zorunda. Kendimize ait bilgisayar programımızla çiftçimize hızlı hizmet vermek için teknolojiyi son noktasına kadar kullanmaya başladık.  Bu sayede odamızdaki yığılmaları önledik.  Sistem sayesinde yapılabilecek kişisel hatalar ortadan kalktı.  Üyelerimize ait bilgiler depolanarak, devamlı olarak güncelleştirilip çiftçimizin hizmetine sunuluyor.
 
 
Bol Yağış İçin Bol Orman. Ziraat Odasından Karaman’a İki Hatıra Ormanı.
Bilindiği gibi Karaman yağış fakiri bir bölge, yağışların artması için hatıra ormanları kuruldu. Yeşil alanlara ve ağaçlandırma çalışmalarına da ağırlık veren Ercüment Yılmaz bazı noktalarda ağaçlandırma çalışmaları yaptı. Kılbasan ve Mut yolu üzerinde iki adet hatıra ormanı kuran Ziraat odası bu çalışmalarla vatandaşın takdir ve teşekkürlerini kazandı.
 
Karaman En İyi Şekilde Temsil Edildi. Tarım Gelişti.
Çiftçinin en iyi şekilde temsil edildiği Ercüment Yılmaz döneminde, başbakanlık nezdinde yapılan görüşmeler neticesinde tarım sigortaları yasalaştı, Mavi tünel, tarım sigortaları, kapalı şebeke sulama projeleri ilk defa Ercüment Yılmaz tarafından gündeme getirildi ve teklif edildi. Katıldığı AB müktesebat hazırlığında yapılan toplantılara Türkiye’de ki tüm ziraat odalarını temsilen katılan Başkan Ercüment Yılmaz ayrıca Tarım Şurası, Tarım Bakanlığı Ürün sertifikasyon, İtalya’da gerçekleştirilen uluslararası ve yerel fuarlara ülkemizi temsilen katıldı. Bu katılımlar sayesinde Karaman tüm dünyadaki tarımsal gelişmeleri yakından takip ederek sürekli yükselen bir tarım grafiği yakaladı.
 
 
Enerji Komisyonu Sorunlara Çözüm Önerilerini Sundu.
Çiftçinin üretimde en büyük maliyeti olan enerjinin daha verimli ve daha ekonomik kullanılması için Enerji Komisyonu kuruldu. Komisyon yaptığı çalışmalar neticesinde en büyük sorunun elektrik enerjisinin maliyeti ve enerji borçları olduğunu tespit etti. Bu sorunlar ilimiz yöneticileri ve milletvekilleri ve basınında katıldığı bir toplantıda dile getirilerek çözüm için ilgililerden destek istendi.
 
Çiftçimiz Geleceğe Daha Güvenle Bakıyor. Çiftçi Eğitimleri Artarak Sürecek.
Köylümüzün yoksulluktan kurtulup, bilinçli çiftçi olması için bilimsel eğitimler öncelikli hedef seçildi. Tarımda eğitime büyük önem veren Ercüment Yılmaz çiftçilerin eğitilmesi ve daha bilinçli tarım yapılması konusunda birçok eğitim programını organize etti. Eğitimler üniversitelerin ziraat fakültesi hocaları tarafından verildi. Bu eğitim programları sayesinde kaliteli ürün, bilinçli çiftçi, daha az maliyet ve daha çok verim konusunda amaçlanan hedef elde edildi.
Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz döneminde, Karaman Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen eğitimlerin yanı sıra köylerde tarımsal eğitim seminerleri organize edildi.
 
 
Çiftçimiz Yalnız Değil. Hukuk Danışmanları Çiftçimizin Yanında.
Kurulan Hukuk Danışmanlık birimleri sayesinde çiftçiler tarımsal anlamda haklarını daha iyi öğrendi ve gerektiğinde hukuki anlamda nasıl bir yol izleyecekleri konusunda da gereken hizmeti kısa zamanda almaya başladılar. Hukuk danışmanlık birimi tarım ve çiftçi geneli ile ilgili her türlü hukuksal gelişmeyi müracaat olmaksızın titizlik ile takip ederek kendiliğinden çiftçimizin haklarını savunmakta ve oda yönetimimizi bilgilendirmektedir.
 
Çiftçilerimiz 14 Mayısta Cumhuriyet Parkında
İlimizin en büyük sivil toplum örgütü olan Karaman Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz 14 Mayıs Çiftçiler gününde Cumhuriyet Parkında düzenlenen törenle üyeler ile bir araya gelerek, çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti. İlk kez yapılan tören ile gelecek yıllarda ki törenlere zemin oluşturuldu.
 
 
Kâzımkarabekir’e Ziraat Odası. Yerinde Çözüm Yerinde Hizmet.
Kazım Karabekir ilçesinde Ziraat Odası hizmet binası oluşturuldu. Bu sayede ilçede tarımsal üretim yapan çiftçiler tüm ihtiyaçlarını kısa zamanda ve daha sağlıklı bir şekilde elde etme fırsatı buldular. Ekrem Ercüment Yılmaz bu uygulama ile ziraat odasının sorumluluğundaki hizmetleri kırsal kesimlere ulaştırma anlamında da önemli bir çalışma başlattı.
 
 
Karaman Ziraat Odası 10 Şirket Ortağından Biri.
Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin kurduğu şirketin 10 ortağından biri oldu. Karaman Ziraat Odası Grupama sigorta acenteliğini alarak çiftçimize tarım sigortaları ile ilgili yerinde ve zamanında hizmet sundu.  Artık çiftçimiz geleceğe güvenle bakıyor.
 
 
Bir Olduk Diri Olduk. Çiftçi Örgütlenmelerinde Lider Olduk.
Karaman Ziraat Odası tarımsal örgütlenmenin gelişmesi için, birçok alanda olduğu gibi öncü ve lider olamaya devam ediyor. Üretici birliklerinin kurulması için destek oldu. Küçükbaş Hayvancılık Üreticiler Birliği, Arıcılar Birliği ve Elma Üreticileri Birliğinin kurulması için teşvik etti, destek oldu. Üreticimiz yalnız değil.
 
Çözümcü, Üretken, Herkes ile Barışık Bir Ziraat Odası.
Kurumlar ile uyumlu çalışmayı bir ilke haline getirdik. Sorunları Sümen altına itmedik, çözümcü olduk. Karamanın ve üreticilerimizin sorunlarının çözümü için her platformda öneriler sunduk. Kurumlar ile uyumlu çalışmalar sonucunda çözülemez diye nitelendirilen bir çok sorunu geride bıraktık, geleceğe güven ile bakıyoruz.
 
 
İyi Günde ve Kötü Günde Çiftçimizin Yanındayız.
Evi, Ahırı, Samanlığı, Tarımsal Ekipmanı yanan çiftçimizin yanında olduk. İyi günde kötü günde çiftçimizin yanında durduk. Zor durumda kalan çiftçimize itfaiye ve resmi raporlar sonucunda mali destek verdik.
 
İhtiyaçlara Cevap Vermek İçin Büyüdük. İlaç Satış Mağazası Büyütüldü.
Üyelerimizin kaliteli ve uygun ilacı ekonomik bir şekilde alması için kurulan ilaç satış mağazamız, gelen talepleri karşılayabilmek için büyütüldü. Şartlar ve talepler bizi büyümeye zorladı. Uzman personelimiz en uygun reçeteler ile çiftçimizin yanında.
 
Odamıza Çiftçi Eğitimleri İçin Avrupa birliği ve Mevka’dan Tam Destek.
Karamanda meyve yetiştiriciliğinin gelişmesi için Meyve yetiştiriciliğinde yenilikçi tarım yöntemleri eğitim projesi Odamız tarafından hazırlanarak Mevlana Kalkınma Ajansına sunuldu. Ajans tarafından kabul edilen projemiz çerçevesinde Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim Elemanları tarafından, yöresinde önderlik yapabilecek çiftçilere en son bilgi ve teknikleri içeren teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Çiftçilerimiz için imkan sunan Avrupa Birliği ve Mevka Kalkınma Ajansı fonları sürekli inceleniyor, projeler sunuluyor.
 
 
Fiziki Hedefimiz Çiftçi Evi ve Sosyal tesisler.
Yeni dönemde en önemli fiziki hedefimiz çiftçinin her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılaya ileceğimiz Çiftçi Evidir.  İkinci dönemimizde odamız tarafından satın alınan şoförler odası bitişiğinde bulunan arsamızda yapılacak çiftçi evinde düğün salonu, kafeterya, satış mağazası, otel, laboratuvar, konferans salonu, toplantı salonları ve odanın idari binası bulunması planlanmaktadır. Çiftçimiz her şeyin en iyisine layıktır.
 
 
Üreticilerin çiftçilerin her zaman yanında olan Ercüment Yılmaz, Karaman Ziraat odasına sorunların kısa zamanda çözüldüğü, sürekli üreticiyi düşünen ve bunun için bütün imkânları seferber eden farklı bir hizmet anlayışı kazandırdı.
 
Karamanʹın Sesi