19 MAYIS MESAJLARI

19 MAYIS MESAJLARI
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajları

 

BAŞKAN UĞURLU’NUN 19 MAYIS MESAJI
 
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada: “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti siz sevgili gençlerimize emanettir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını bütün içtenliğimle kutluyorum” dedi.
 
AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ LÜTFİ ELVAN’IN 19 MAYIS MESAJI
 
Karaman Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, 19 Mayıs Atatürkʹü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Elvan mesajında: Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkʹün, 19 Mayıs 1919ʹda Samsunʹdan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tekyürek olarak giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.
 
Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Atalarımız bu milletin geçmişi ise gençlikte geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe huzur ve güvenle bakabilirler.
 
Gençlerimize düşen en büyük görev ise;  bu kutsal vatan topraklarını  tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Vatan, bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinemizdir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta  gelen görev ve sorumluluğudur.
 
‘Büyük Türk Milletinin bağımsızlığı için millet  ve  toprak bütünlüğüne el uzatanlara karşı direniş ve şahlanışının  92. yıl dönümünde,  atalarının  Türk gençliğine güvenmekle ne kadar haklı olduğunu ortaya koyan temiz, çalışkan, dürüst ve gerekirse vatan ve milleti uğruna canından dahi vazgeçebilecek kadar vatansever ve onurlu Türk Gençliğinin ve Büyük Türk Milleti’nin  19 Mayıs  Atatürkʹü  Anma,  Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.’ dedi.
 
MHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ OP. DR. HASAN ÇALIŞ’IN  19 MAYIS MESAJI
 
Bu yıl, 19 Mayıs Atatürkʹü Anma Gençlik ve Spor Bayramıʹnın 92. yılını kutluyoruz.
 
Türk Milleti, binlerce yıla dayanan tarihi boyunca pek çok medeniyetler kurmuş, büyük zafer ve başarılar kazanmıştır. Türk Milleti, bu başarılı geçmişinin yanı sıra çok büyük sıkıntılarla da karşı karşıya kalmıştır.
Milli Mücadele de, bundan tam 92 yıl önce Türk milletinin sıkıntılı yıllarında verilmiştir. Türk milleti azim ve kararlılığını top yekun ortaya koymuştur. 19 Mayıs 1919 Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun başlangıç günüdür. Bu nedenle, bizler için çok büyük anlam ve önemi vardır.
 
Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Samsunʹdan kutlu bir mücadele başlatarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yayılmasını sağlamıştır.
 
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türklüğün kurtuluşu ve vatanın selameti için başlatmış olduğu hareket, milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlandırmış ve herkesin bir ülkü etrafında toplanmasını sağlamıştır.
 
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, muasır medeniyetler seviyesini aşmanın yolunun gençliğimizin büyük ülkülerle yetişmesinden geçtiğini görmüş ve ülkemizin geleceğini Türk gençliğine emanet etmiştir.
 
Bunlar ne yapmışlar, her üniversite mezunu üç kişiden birini işsiz bırakmışlar. Yetmemiş, üniversite öğrencilerini 92 yıl sonra bugün bu kadar varlık içinde yurtsuz bırakmışlar. O da yetmemiş, sınavlarda şifre yapmışlar. Gençlerimizin bu bayram da pek çok sorununu çözüme kavuşturmamışlar. İktidar partisi sözde değil, özde gençlerimizin sorunlarına eğilmelidir. Gençlerimizin sorunları çözülemeyecek sorunlar değildir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu sorunların tamamını çözmeye hazırız. Bunun için kadrolarımız da vardır. Program ve projelerimiz de hazırdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.
 
KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN 19 MAYIS ATATÜRKʹÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
 
Mustafa Kemal Atatürk ve vatansever arkadaşlarının, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 92. yıldönümünün haklı gururunu yaşamaktayız.
 
Türk Milletinin var olma mücadelesi açısından büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturmuştur. Büyük Önder Atatürk’ün bu tarihi Türk gençliğine armağan etmesi de bu bakımdan büyük anlam taşımaktadır.
 
Güçlü ve modern bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olanlar, Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir. Dünyaya açık, eğitimde, bilimde, sanatta, siyasette ve sporda küresel ölçülerde rekabet gücüne sahip gençlerimiz, gelişme ve kalkınma çabalarımıza büyük katkı sağlayacak, demokrasi ve özgürlük standardımızı geliştirecektir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler. Bu nedenle üniversitemizde, geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi, yarınlara en iyi şekilde hazırlama, Türk Milleti ve vatanımız için en iyi faaliyetleri yapma bilincini verme gayreti içerisindeyiz.
 
Türk gençliğine olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getiren Büyük Önder Atatürkʹün bu takdirini en üst seviyede tutmak; bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini geleceğe taşıyacak olan gençlerimize nitelikli eğitim yanında milletimize ve vatanımıza yararlı olma bilincini vermek, üniversitemizin en önemli görevleri arasındadır.
 
Bu bağlamda, Türk Ulusuʹnun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürkʹü Anma, Gençlik ve Spor Bayramıʹnı kutluyor; 19 Mayıs coşkusunun, gururunun hiç eksilmemesi ve nice 19 Mayıslara taşınması dileklerimle Atatürkʹü, Kurtuluş Savaşıʹnın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.
 
MHP İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU’NUN KUTLAMA MESAJI
 
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman il Başkanı İsmet Hatipoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayınladıkları kutlama mesajı.
 
19 Mayıs 2011 Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının, Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlatmalarının üzerinden 92 uzun yıl geçmiştir.
 
Azametli bu ruhu sonuna kadar muhafaza edeceğimizden ve milli birliğimize yönelen her türlü tehdide karşı, Samsun’a çıkan iradenin sahip olduğu inançla cevap vereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.
 
Bu anlamlı tarihin yıl dönümü, aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak da kutlanmaktadır.
Geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizin, dünün muhterem hadiselerini iyi öğrenerek, onlardan sonuçlar çıkarmaları çok önemlidir.
 
Millet olarak nereden gelip nereye gittiğimiz konusunda kafalardaki berraklık, kökeni geçmişe dayanan sorunlar karşısındaki milli tutum, ‘geleceğin Türkiye’sine ben nasıl katkı sağlarım’ kaygısı ve ecdadımızın hürmetle yâd edilmesi gençlerimizin başlıca sorumlulukları arasındadır.
 
Bunun yanı sıra, yarının yetişkinleri olan gençlerimize; mutlu, huzurlu ve donanımlı olmaları için her türlü desteğin verilmesi, iyi yetişmeleri konusunda önlerine çıkan sorunların giderilmesi hepimizin görevi olmalıdır.
19 Mayıs 1919’un bu çok özel yıldönümünde, aziz milletimizin ve değerli gençlerimizin bayramını içtenlikle kutluyorum.
 
Samsun’dan başlattıkları kurtuluş mücadelesiyle, bizlere kutsal bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli kahramanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükran, minnet’le anıyorum.
 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEBAHADDİN ALTUN’UN 19 MAYIS MESAJI
 
İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, bütün halkımızın ve gençlerin bayramını kutladı İl Milli Eğitim Müdürü ALTUN mesajında; “19 Mayıs, Mustafa Kemal Atatürkʹün, Samsunʹa ayak basarak, bağımsız ve özgür yaşamak uğruna en önemli yürüyüşü başlattığı müstesna gündür. Bu yolculuk, bayrağımızın özgürce dalgalandığı bağımsız Türkiye Cumhuriyetʹinin kurulmasının yolunu açmıştır. Yıllar önce yeniden ateşlenen bağımsızlık meşalesi, ekonomide, siyasette, kültürde ve her alana ışık tutmaktadır. Yurdun bağımsızlığının ve korunmasının milletiyle birlikte başarılabileceğini bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli birliği gerçekleştirmek adına çıktığı bağımsızlık ve özgürlük yürüyüşünde geleceğimizi aydınlatmış ve büyük uyanışımızı gerçekleştirmiştir.
 
19 Mayıs, Atatürkʹün gençliğe verdiği önem ve değerin sembolüdür. Bizler de gençliğimize güveniyor, onların yüzündeki ışıltıda her geçen gün güçlenen ülkemizin geleceğini görüyoruz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önder Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü adına aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürkʹü Anma Gençlik ve Spor Bayramıʹnı en iyi dileklerimle kutluyorum.ʹ
 
HEPAR KARAMAN MİLLETVEKİLİ ADAYI YÜCEL ALTUN’UN 19 MAYIS MESAJI
 
Hak ve Eşitlik Partisi Milletvekili adayları Yücel ALTUN ve Saniye KANGOOĞLU, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladılar. Altun, mesajında, "19 Mayıs 1919 Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile büyük Türk Milletinin şaha kalkışının 91’inci yılını şerefle, şanla, gururla kutluyoruz. Bütün umutların tükenmeye yüz tuttuğu bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Ya İstiklal! Ya ölüm’ diyerek, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizi başlattığı o muhteşem tarih 19 Mayıs 1919’dur. Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 91’inci yıldönümü. Türk Milletinin kendi makus talihini tersine döndürmeye başladığı, esarete hayır dediği, kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı ve ilerde mazlum milletlere örnek olacak büyük mücadelenin başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur.
 
Büyük Önderin ’En Büyük Eserim’ diye nitelendirdiği Cumhuriyetimizi emanet ettiği sevgili gençler 19 Mayıs; Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemlerini hatırlatan Altun; "Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar diyor Atatürk. Ne kadar övünsek azdır. Ancak bize bırakılan, şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu aziz vatan toprağını, gelecek nesillere güvenli ve gelişmiş bir ülke olarak bırakmak da boynumuzun borcudur. Bu da hepimizin çok çalışması ile mümkün olabilir.
 
Çok yakın bir gelecekte ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Türkiye Cumhuriyetini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Ay yıldızlı bayrağımızın altında sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve bütünlük içinde yaşamak, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak en büyük hedefiniz olmalıdır. Hiçbir şey sizleri bu hedeften alıkoymamalıdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle ;Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ederken; tüm Türk halkının 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
 
Saniye KANGOOĞLU ise mesajında; 19 Mayıs, Atatürkʹün Samsuna çıkması ile büyük bir mücadelenin fitilinin ateşlendiği çok özel bir gündür. Bu günün gençleri, yarınların büyükleri olacaklardır. Atalarımız büyük bir özveri ile çalışarak bu vatanı bizlere miras bırakmışlardır. Gençlerimizin bunun idraki içinde olup, çok çalışarak bu mirasa sahip çıkacaklarından şüphemiz yoktur.
 
Birlik ve beraberlik içinde, fitne ve fesat yayan şer odaklara fırsat vermeden daha fazla kenetlenerek Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğünü sağlamak her Türk vatandaşının görevidir. Geçmişte Atalarımızın bu vatanı bize ne gibi şartlarda yaşayarak miras bıraktığını iyi bilmeli ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmanın, sonsuza kadar korumanın ve gelecek nesillere aktarmanın görevimiz olduğunu asla unutmamalıyız. Böylesine büyük bir görevi üstlenen gençlerimizin bunu layıkıyla yerine getirerek M.Kemal ATATÜRKʹün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devletini çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkartacaklarından eminim.
 
Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu M.Kemal ATATÜRKʹü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi şükran ve saygı ile anıyor, gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.ʹʹ dedi.
 
 
KARAMAN MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BAŞKANI  ALİ ANKARALI DAN KUTLAMA MESAJI
 
Kanla alınan Bu vatan topraklarda 19 mayıslar ilelebet kutlanacaktır.
 
KARAMAN Mali Müşavirler odası Başkanı Ali ANKARALI 19 Mayıs Atatürkʹü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Mustafa Kemal Atatürkʹün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsunʹa ayak basmasıyla Milli Mücadele ateşinin ilk kıvılcımının Anadoluʹda milletle birlikte yakıldığını Tarih boyunca hiç bir devletin boyunduruğu altına girmeyen Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığına olan tutkusuna hiçbir zaman, hiçbir gücün pranga vuramayacağını belirten ANKARALI Sözlerine şöyle devam etti; " Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu önemli günde önder Büyük Mustafa Kemal başta olmak üzere, canıyla ve kanıyla Kurtuluş mücadelesi veren atalarımızın aziz hatırası önünde minnet ve şükranla eğiliyoruz.
 
Ülkemizi bölmek için boşuna gayret sarf eden PKK başta olmak üzere bütün şer odakları ve vatan hainleri bilmelidirler ki, kanla alınan bu topraklar üzerinde 19 mayıs lar ilelebet kutlanacaktır.
 
Bu duygularla Tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürkʹün Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nı kutluyorum" dedi.
 
 
MHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ ADAYI HAMZA KOÇAKʹIN 19 MAYIS MESAJI
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Yüce Türk Milletinin yok olmak üzereyken milli mücadele vererek inşa ettiği Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde dönüm noktalarından birisi 19 Mayıs 1919’da cereyan etmiştir. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, 92 yıl önce bu tarihte bu milletin düşman elinden kurtuluşunu ve bağımsız bir devletin kuruluşunu gerçekleştirmek için Anadolu’ya adım atmıştır. Yıllar süren bağımsızlık mücadelesinin ilk kıvılcımı 19 Mayıs’ta gerçekleşmiştir.

92 yıl önce ülkenin bağımsızlığı ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği tehlike altındayken, ne Avrupa ne de Amerika’dan medet ummayan Türk Milliyetçileri elini taşın altına koyarak Kuvay-ı Milliye denen bir hareket başlatmış ve canları pahasına mücadele etmiştir. Bağımsızlık ülküsünün o dönemdeki savunucuları, büyük bir zafer kazanmış ve milli sınırlarımız içinde modern bir Cumhuriyet kurmayı başarmıştır.

Kuruluşundan bu yana dünyanın saygın bir ülkesi olarak her geçen gün biraz daha gelişen ve büyüyen Cumhuriyetimiz, maalesef son birkaç yılda ağır bir tahribata maruz kalmıştır. Üzülerek görüyoruz ki mevcut hükümetin yanlış politikaları, Kuvay-ı Milliye anlayışını yok etmeyi amaçlamanın yanı sıra modern Cumhuriyetimizin temel ilkelerine saldırmış ve zarar vermiştir. Bu gelişmelere seyirci kalmak bu devlete samimiyetle bağlı olan hiçbir vatandaşımıza yakışmayan bir davranıştır. Bu noktada özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı hediye ettiği Türk gençliğine büyük bir görev düşmektedir. Zira Gazi Mustafa Kemal, Gençliğe Hitabesinde, Türk gençliğinin birinci vazifesinin Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetʹini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu belirtmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıl önce gençlerimize seslenirken “…Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler” demiştir. Yüksek öngörü sahibi Atatürk’ün işaret ettiği tehlike maalesef günümüzde gerçek olmuştur. Bu durumda Türk gençliği bir an evvel bu gidişatı tersine çevirmek için harekete geçmelidir.

Geleceklerini şifreli sınavlarla tehlikeye atan, hakkını aramak için eylemde bulunduklarında ise on bin kişiyi karşılarına dikmekle tehdit eden mevcut iktidara karşı demokratik yollarla verilecek mücadele, gençlerimizin atacağı ilk adım olmalıdır. Bu iktidarın, gençliğimize emanet edilen Cumhuriyete ve gençlerimizin geleceğine kast etmekte olduğu gün gibi ortadayken, Türk gençliği sessiz kalmamalı, Kuvay-ı Milliye ruhunun ölmediğini, cumhuriyetin sahipsiz olmadığını haykırmalıdır. Geleceğimizi ve istikbalimizi emanet ettiğimiz gençler, milliyetçi ve cumhuriyetçi bir harekete dâhil olmalı, bunun aksi yöndeki siyasal ve sosyal oluşumlardan kaçınmalıdır.

Hayatını “Türkiye ve Türkçe” sevdalısı gençler yetiştirmeye adamış bir öğretmen olarak, gençlerimizin kendilerine tanınmış siyasal bir hak ve vatandaşlık görevi olan seçme haklarını kullanmalarının büyük önem arz ettiğini hatırlatmak isterim. Gençlerimizin hak ettiği bağımsız, müreffeh ve huzurlu bir ülkede yaşamalarını temin etme gücünde ve kararlılığında

olan MHP’nin bir mensubu olarak da kendilerini Kuvay-ı Milliyenin günümüzdeki tek temsilcisi olan MHP’ye davet eder, bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım. Bizlere bu günü kutlama fırsatını yaşatan Gazi Mustafa Kemal ve tüm dava arkadaşlarına, Cumhuriyetin kurulmasında ve bugünlere getirilmesinde pay almış tüm insanlarımıza minnet ve şükranlarımı sunarım.