Saadet Partisi Karaman İl Başkanından ERdoğan'a tepki

Saadet Partisi Karaman İl Başkanından ERdoğan'a tepki
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz, Erdoğan'ın doktorlar için " Giderlerse gitsinler" sözüne tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doktorların maaş sıkıntısı yüzünden özel hastanelere gitmesini sert bir dille eleştirerek " Giderlerse gitsinler, yeni doktorlar getiririz" demişti. Erdoğan'ın bu sözlerine özellikle sağlık personelleri büyük tepki gösterirken bugün bir tepkide Saadet Partisi Karaman il Başkanı Yasim Koz'dan geldi. 

Yasim Koz yaptığı basın açıklamasında; " Bu anlayışla Türkiye'nin sorunlarını çözemeyeceklerini kamuoyu nezdinde bir kez daha kendileri tescillemişlerdir." dedi.

Saadet Partisi Karaman il Başkanı Yasim Koz yaptığı açıklamada şunları söyledi; " Sayın Cumhurbaşkanının külliyede yaptığı, hekimlik mesleğini itibarsızlaştırmaya yönelik konuşması, hekimlik gibi çok büyük fedakârlıklarla yapılan mesleği küçümsemesi ve sadece ücrete indirgemesi, bilgi ve ilme verilen değerin bu denli çiğnenmesi, sağduyu sahibi doktorlarımız başta olmak üzere herkesi üzmüştür. Bu anlayışla Türkiye'nin sorunlarını çözemeyeceklerini kamuoyu nezdinde bir kez daha kendileri tescillemişlerdir.

Sağlık camiasının sorunlarını görmezden gelmek, gecesini gündüzüne katan, canla başla çalışan, kendi canlarını hiçe sayan, tüm dünyayı kasıp kavuran covid sürecinde yüzlerce şehit veren hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik bu tür söylemler kabul edilemez.
 
Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığı olarak; başta hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının verilmesi ve iyileştirilmesi gerektiğini her platformda ifade edeceğiz. Sağlık camiasının her daim yanlarında olacağımızı da hatırlatmak isteriz. Bu talihsiz açıklamadan ötürü hükümet derhal özür dileyerek, sağlık camiasındaki sorunları daha da derin ve çözümsüz hale getirmeden çare bulmak zorundadır. Özlük haklarının düzeltilerek bir an evvel gönüllerinin alınması çalışma şartlarının insana yakışır şekilde düzenlemesi için hükümete çağrıda bulunuyoruz’’