Karaman Rektörü 1 yılını Değerlendirdi.

Karaman Rektörü 1 yılını Değerlendirdi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen 1 Yılını Değerlendirdi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitenin kurulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen emin adımlarla büyümeyi sürdürdüğünü söyledi.

Prof. Dr. Gökmen, göreve başlamasının üzerinden geçen bir yılı üniversite yerleşkesinde bulunan Yunus Emre Kampüsü’nde düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulduğunu, 15 Eylül 2008 tarihine kadar rektörlük görevini Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Süha Aydınʹın sürdürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Gökmen, “Her yeni kurulan kurum gibi bizimde bir takım eksikliklerimiz var. Fakat bu eksiklikler hızla giderilmeye çalışılıyor. İlk olarak fiziki mekan gelişimini tamamlamaya çalışıyoruz. Fiziki mekan yapılanmasıyla ilgili öncelikle yerleşke mastır planı hazırlanarak Devlet Planlama Teşkilatı’na sunuldu. Bu plan onaylandı. Kanalizasyon, trafo tesisi, çevre düzenlenmesi, edebiyat fakültesi binası, Kamil Özdağ Fen Fakültesi binası ve laboratuarları, Ermenek Meslek Yüksek Okulu binası ile kütüphane binası tamamlandı. Ayrıca rektörlük binası, meslek yüksek Okulu binası, Ermenek Meslek Yüksek Okulu yurt binası, Karaman Meslek Yüksek Okulu halıcılık, seramik, otomotiv, makine, atölye binaları yapım işleri de hızla devam etmektedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi derslik, anfi, ikmal ve bakım işi, ısı merkezi otomasyon ve galeri inşaatı, yemekhane, kafeterya, çarşı inşaatı yapım işi, bin 500 kişilik spor salonu, merkezi laboratuar ve Ermenek Yüksek Okulu atölye binası inşaatı işleri de ihale aşamasında olup bu yıl ihale edilip çalışmalar başlayacaktır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde şuanda 6 profesör, 7 doçent, 33 yardımcı doçent, 51 öğretim görevlisi, 79 araştırma görevlisi, 11 okutman, 6 uzman olmak üzere 193 akademik personelin görev yaptığını kaydetti. 6 bin 276 öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitede öğrenci sayısında yakalanan rakamın yeni kurulan bir üniversite için oldukça iyi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gökmen, “2010 yılı bütçemiz 30 milyon TL. Hızlı ve sağlıksız bir büyüme yerine bilinçli ve sağlıklı büyümek istiyoruz. Öz görevimiz Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, demokratik ve laik Cumhuriyetimizin kazanımlarının belirlediği çizgide ilerleyerek; çağdaş ve etik değerleri benimseyen, hukukun üstünlüğüne inanan, ulusal ve evrensel düzeyde donanımlara sahip, bilim, teknoloji, kültür ve sanata katkı yapabilecek üstün nitelikli bireyler yetiştirebilmek. Uz görüşümüz ise bilgi çağının gerektirdiği nitelikleri taşıyan, insanlık onurunu her şeyin üzerinde tutan, hayalleri ve idealleri olan bireyleri yetiştirmede öncü, öğrencileri ve tüm çalışanlarıyla mensubu bulunmaktan kıvanç duyacakları aranan bir üniversite olmaktır” diye konuştu.