KONYAʹDA SOBADAN 20 KİŞİ ZEHİRLENDİ

KONYAʹDA SOBADAN 20 KİŞİ ZEHİRLENDİ
Konya ve ilçelerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 20 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Konya ve ilçelerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 20 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, saat 04.30ʹda merkez Meram ilçesi Batı Hadimi Mahallesiʹnde oturan Halil (36) ve Zeynep Çelepkolu (35) çifti ile başka bir aileden Tuba Acemi (19), oğlu 1 aylık Yunus Emre Acemi ve annesi Hatice Acemi (43), yakılan kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Zehirlenen Çelepkolu çifti ile Acemi ailesi fertleri çağrılan ambulansla Konya Numune Hastanesiʹne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Karatay ve Selçuklu ilçelerinde ise, Asuman Lök (15), Ümmü Lök (17), Samit Lök, Ünzile Küpçü (38), Ali Kızıltaş (25) Havva Kızıltaş (23) ve Döndü Erdemir kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek Konya Numune ve Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesiʹne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ereğli ilçesinde, Gülafer Öğütlü (12), Fadime Öğütlü (37), Emre Öğütlü (17), Murat Öğütlü (9), Mustafa Öğütlü (16) ve Semra İbiş (22), fırtına nedeniyle sobalarından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Ereğli Devlet Hastanesiʹne kaldırılan 6 kişi buradaki ilk müdahalenin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesiʹne sevk edildi.
 
Akşehir ilçesinde, Necmiye Aksak (35) ile kızı Sedanur Aksak (5) sobadan sızan gazdan zehirlendi. Akşehir Devlet Hastanesiʹnde yapılan müdahalenin ardından anne ve kızı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesiʹne sevk edilerek tedavi altına alındı.