Kanseri Yenmenin Gücü Moral ve Erken Teşhisten Geçiyor

Kanseri Yenmenin Gücü Moral ve Erken Teşhisten Geçiyor
İl Millî Eğitim Müdürü, sağlık müdürlüğüne desteklerini sunarken, erken tanı önemini vurgulamak için mavi kurdele takıldı, broşürler dağıtıldı.

Ziyarette Dr. Emre Taşcı, İl Müdürü Çalışkan'a kolon kanserinin belirtileri, risk faktörleri ve kolon kanserinden korunma yollarını dile getirdi. "50-70 yaş arasında her 10 yılda bir kolonoskopi ile tarama önerilmektedir." diyen Dr. Emre Taşcı, "Kolon kanseri, genellikle kalın bağırsak veya rektumda başlayan bir tür kanserdir. Erken evrelerde teşhis edildiğinde tedavi başarı şansını artırabilir. Ancak maalesef, birçok kişi belirtileri fark etmeden önce bu hastalığı taşır. Bu nedenle, kolon kanseri farkındalık ayı, belirtileri ve risk faktörleri hakkında bilgi sahibi olmamızı teşvik etmektedir." ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, eğitim camiası olarak İl Sağlık Müdürlüğüne her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Ziyaretin son bölümünde erken teşhisin önemini vurgulamak için İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'a kolon kanserini sembolize eden mavi kurdele takıldı ve Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında çalışan personele broşürler dağıtıldı.