HASAN ÇALIŞ, HÜKÜMETİN YAKASINI BIRAKMIYOR

HASAN ÇALIŞ, HÜKÜMETİN YAKASINI BIRAKMIYOR
MHP Karaman Milletvekili Taş Ocaklarının Araştırılması İçin Komisyon Kurulmasını İstedi
MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, taş ocaklarının çevreye verdiği zararların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla, Meclis Araştırması açılmasını istedi.
 
Çalış, Meclis Başkanlığıʹna sunduğu Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergesinin gerekçesinde, son yıllarda özellikle turizm ve tarım alanları başta olmak üzere yerleşim bölgelerinde işletmeye açılan taş ocaklarının, ülkenin en önemli çevre sorunlarından birisi haline geldiğine dikkat çekti.
 
Gerekçede şöyle denildi: "Hizmet veren taş ocaklarının birçoğu verimli ve bereketli topraklara komşu alanlarda ve birçoğu da turizm bölgeleri güzelim ormanlarımızda kurulmuştur. Çevreye vereceği zararlar iyi hesaplanmadan verilen işletme ruhsatları, zaman zaman taş ocağı işletmecileri ile bölge halkını da karşı karşıya getirmektedir.
 
Hayatlarını hiçe sayan vatandaşlarımız taş ocaklarına karşı sadece iş makinelerinin önlerine geçmekle kalmayıp, kapatılması konusunda da bir dizi dava açmaktadır.Bunun da en önemli nedeni taş ocakların her bakımdan çevre kirliliğine sebep olmasıdır. Verimli ve bereketli topraklara zarar veren taş ocakları, çok eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış tarihi eserlerimize ve yem yeşil güzelim ormanlarımıza zarar vermektedir. Milli serveti yok etmektedir."