Çocuk Hakları Komitesi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Çocuk Hakları Komitesi Yılın İlk Toplantısını Yaptı
Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi, yılın ilk toplantısını yaptı.

İleri Ortaokulu Toplantı salonundaki toplantıda, Mersin Çocuk Hakları Çocuk Komitesi’nin yürüttüğü Türk ve Suriyeli çocuklara yönelik sosyal uyum projesi kapsamında 60 çocuğa eğitim verildi. Ayrıca slayt sunum yapıldı.

Mersin Çocuk Hakları İl Koordinatörü Mustafa Sarı, çocuk hakları çalışmalarının bir devlet projesi olduğunu ve il genelindeki bütün okullarda gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yılın ilk toplantısında bir yıllık yapılacak çalışmaların da değerlendirilerek karara bağlandı açıklayan Sarı, alınan kararları şöyle sıraladı; "Çocuk hakları sosyal uyum eğitimlerinin yaygınlaştırılması, okullarda derslik sayılarının artırılması, okullarda temizlik, güvenlik, kantinlerin hijyeni ve fiyat yönünden denetlenmesi, servis minibüslerinin ve toplu taşıma araçlarının sıklıkla denetlenmesi, kentin trafik akışını rahatlatmak için etkin çalışma yapılması, çocuk oyun parklarının zeminlerine plastik döşeme yapılması."