AK Parti dağılma sürecine girdi

AK Parti dağılma sürecine girdi
AK Parti’de fırtınalar dinmek bilmezken parti sadece erimiyor dağılma sürecine de girdi.
AK Parti Karaman teşkilatında Abidin Çağlayan ile birlikte gelen tartışmalar bir türlü bitmek bilmiyor. Partinin 18 yıldır içerisinde yer alanlar teker teker saf dışı bırakılırken yeni gelenlerin de istifa etmesi partiyi günden güne eritiyor.
 
Ekonominin kötü gitmesiyle ülke genelinde oy kaybeden AK Parti istifaların gelmesiyle adeta dağılma sürecine geçti.
 
Geçtiğimiz Aylarda Feyzullah Tunç’un önderliğinde yapılan AK Parti Karaman Merkez ilçe kongresi büyük tepkilere neden olmuştu. Tepkilerini İl Kongresine gelmeyerek gösteren Partililer Abidin Çağlayan’ın tutumundan da rahatsız olduklarını belirtiyorlar.
 
12 Eylül’de Merkez İlçe kongresini yapan AK Parti dün ilk istifasını yaşadı. Merkez İlçe yönetim kurulu üyesi Cem Dişçi Partisinden istifa ettiğini sosyal medya da paylaştı.
 
İLÇELERDE DÂHİL İSTİFALARIN ARKASI GELECEK
 
Edindiğimiz bilgilere göre istifaların 1 kişiyle kalmayıp yönetim kurulundan 3 kişinin daha istifa edeceği bilgisi gelirken, İlçe ve Beldelerde de toplu istifaların yaşanacağı öğrenildi.
Bu istifaların sadece İl yönetimiyle alakalı olmadığı genel anlamda Ülkenin gidişatının kötü bulunması ve Hükümetin yönetim tavırlarına olan tepkiden dolayı yaşandığı öğrenildi.
 
İSTİFALAR DEVA VE SAADET’E YARIYOR
 
İstifa edecek olan kişilerin en çok tercih ettiği partiler Deva ve Saadet Partisi olarak görülüyor. Görüştüğümüz bazı kişiler isminin verilmesini istemezken, tercih ettiği partilerin Saadet Partisi olacağını söylerken bazılarının da Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın partisi olan Deva Partisini tercih ettiklerini belirttiler.
 
 
AK PARTİ 6 İLİ DAHA KAYBEDİYOR
AK Partide ki erimeler beraberinde dağılmayı da getirirken Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, dün bir paylaşım yaparak “AK Parti ve MHP olası bir yerel seçimde 5 büyükşehir ve bir il belediyesini daha kaybedecek.” dedi.
 
Twitter üzerinden paylaşım yapan Özkiraz, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün seçim olsaydı... Bursa, Balıkesir CHP'ye. Manisa, Samsun,Denizli ve Uşak İYİ Partiye geçecek durumda. hükümetin performansı belediyelere de yansıyor."