Yeni Banknotlar Tedavüle Sunuldu

Yeni Banknotlar Tedavüle Sunuldu
Yeni banknotlarda Başkan Dr. Fatih Karahan ve Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'ın imzası yer alacak. Eski banknotlarla aynı nitelikte ve boyutta olacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugünden itibaren dolaşıma sunduğu yeni 200 TL ve 50 TL'lik banknotlar hakkında açıklamalarda bulundu. 200 TL banknotlarında bulunan imzalar da değiştirildi. Bundan böyle, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve yardımcısı Osman Cevdet Akçay'ın imzaları banknotlarda yer alacak.

Eski Başkan Erkan ve Yardımcısı Karahan'ın İmzası Yer Alacak

Merkez Bankası'nın açıklamasına göre, 5 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, E9 Emisyon Grubu VIII. tertip 200 TL ve VII. tertip 50 TL banknotlar dolaşıma çıkarılacak. Bu güncellemelerle birlikte, 50 TL banknotlarında eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve yardımcısı Hatice Karahan'ın imzası yer alacak. Bu değişikliklerin dışında, banknotlarda herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Yeni banknotlardaki imzalar, Başkan Dr. Fatih Karahan ve Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'a ait şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca, Başkanlık süresince görevde bulunan Dr. Hafize Gaye Erkan döneminde basılmış olan VII. tertip 50 TL banknotlarında ise Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan ile birlikte Dr. Hafize Gaye Erkan'ın imzası yer alacaktır.

Banknotlar, imzalar haricinde boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır. Yeni ve eski tertip banknotlar eş zamanlı olarak tedavüle girecektir.