Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İkazda Bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İkazda Bulundu
Sağlık Bakanı Koca, randevu aksaklıklarına çözüm olarak ikinci kez gelmeyenlere 15 gün boyunca randevu vermeme kararı aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sistemiyle ilgili yaşanan sorunlara çözüm bulmak için alınacak yeni önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Koca, ikinci kez randevusuna gelmeyen kişilere yönelik uygulanacak olan yeni bir yöntemi duyurdu. Buna göre, randevusuna ikinci kez gelmeyen kişilere tüm branşlarda 15 gün boyunca randevu verilmeyeceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca sözlerine şu şekilde devam etti;

"İl, hastane ya da branş bazında yaşanan problemleri biliyoruz. Hastane yöneticilerimiz de bu sorunlar üzerinde yoğun şekilde çalışıyor. Bir ay önce tedbirlerin kademeli olarak uygulanacağını ve yaptırımların artırılacağını söylemiştim. Şu anda sorun yaşadığımız branşları ve hastaneleri tek tek inceliyoruz. Talep oldukça artıyor ve bunun karşılığında kapasitemizi artırıyoruz. Hekim sayımız da artan talebe cevap verecek şekilde önemli bir faktör. Bu nedenle, yetiştirmemiz gereken hekim ve uzman sayısı son derece önemli. Gelecekteki ihtiyaçlara yönelik olarak önemli tedbirleri zaten almıştık. Son olarak, yan dal uzmanlıkları için gerekli iyileştirmeleri de gerçekleştirdik, ancak halihazırda mevcut kapasitenin verimli bir şekilde kullanılamama sorunu mevcut. Bir tarafta hastanelerimizin belirlediği kapasite, diğer tarafta ise randevu alıp gelmeyenlerin neden olduğu kullanılmayan kapasite bulunuyor. İlk tedbirleri zaten almıştık. Şu anda yaptığımız yeni analizler bize bazı zorunlulukları işaret ediyor. Önümüzdeki haftalarda kademeli olarak yeni tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı bir şekilde çözeceğiz"