Türkiye-Mali Ticaret Hacmi 2023'te 255 Milyon Doları Aştı

Türkiye-Mali Ticaret Hacmi 2023'te 255 Milyon Doları Aştı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları geçti” açıklamasında bulundu.

Türkiye-Mali 4. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Mali Dışişleri ve Bölgesel İş Birliği Bakanı Abdoulaye Dop başkanlık etti. Her iki ülkeden yetkililerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Bakan Kacır, “Karma Ekonomik Komisyonu toplantımız sonrasında imzalayacağımız protokolle birlikte yatırım ortamını iyileştiren yasal mevzuatlar, ticaret hacmimizi artıracak hamleler, altyapı hizmetlerinin genişletilmesi ve savunma sanayii başta olmak üzere sektörel iş birlikleri için uzlaşıya vardık. Ayrıca bilim ve teknolojiden enerji ve madenciliğe, tarım ve hayvancılıktan su kaynaklarının yönetimine, sağlıktan ulaştırmaya kadar geniş bir yelpazede bir yol haritası oluşturduk” dedi.

Kacır, son 22 yılda Afrika kıtasındaki ülkelerle ilişkilerinde belirgin bir ivme kazandıklarını ifade ederek, yurtdışındaki misyonlar aracılığıyla Afrika'da son derece etkin bir dış politika izlediklerini vurguladı.

“AFRİKA ÜLKELERİ İLE KURULAN İŞ FORUMLARININ SAYISI 47’Yİ GEÇTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Afrika ülkesine 50'den fazla ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Kacır,

“Kıtada faaliyet gösteren 44 büyükelçiliğimiz ve ülkemizdeki 38 Afrika ülkesinin büyükelçilikleri bu aktif dış politikanın en önemli göstergeleridir. Türk Hava Yolları, kıtada 62 noktaya sefer düzenlemekte. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Afrika ülkeleri ile kurulan iş konseylerinin sayısı ise 47’yi geçmiş durumda. Kıtaya sadece ticari ve ekonomik alanlarda değil, her alanda katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizin günden güne gelişmesi için çaba harcıyoruz. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) kıtada 22 ofisi bulunmaktadır” dedi.