Yayın Yasakları Resmen Başladı

Yayın Yasakları Resmen Başladı
31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, oy verme gününden önceki son 24 saat içinde siyasi reklamlar yayınlanmayacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31. maddesinde tanımlanan siyasi reklamların yöntem ve ilkelerini belirlemiştir. Bu karar uyarınca, yayın yasakları bu akşam saatlerinde başlayacak ve oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK'nın belirleyeceği saate kadar devam edecektir.

Bu süre zarfında, televizyon, radyo ve diğer tüm yayın organları siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yayınlama konusunda kısıtlı olacaktır.

Ancak seçime katılan siyasi partiler ve adaylar, sözlü, yazılı ve görsel propaganda faaliyetlerini yarın akşam saat 18.00'e kadar yayınlayabileceklerdir.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, "YSK kararlarına göre bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğu, medya hizmet sağlayıcı kuruluşların ise yarın saat 18.00'e kadar seçime katılan siyasi partiler ve adayların sözlü, yazılı ve görsel propaganda faaliyetlerini yayınlayabileceklerini" hatırlatmasını yaptı.