Tarlalar Patatesle Dolup Taşıyor! Erkenci Hasat Başladı

Tarlalar Patatesle Dolup Taşıyor! Erkenci Hasat Başladı
Adana, Türkiye'nin önde gelen tarım üretim bölgelerinden biri olarak bilinir ve şehirde erken patates hasadı başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Çukurova ilçesindeki patates hasadı yapılan tarlaları ziyaret etti.

Kökçüoğlu, basına yaptığı açıklamada, patatesin insan beslenmesine en fazla katkı sağlayan ürünler arasında tahıllardan sonra geldiğini belirtti.

Geçen yıl Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyon dönüm arazide 5,5 milyon ton patates üretildiğini dile getiren Kökçüoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Adana'da da geçen yıl 60 bin dekarlık alanda 220 bin tonluk üretim gerçekleştirdik. Bu yıl hem üretim alanımızda hem de rekoltemizde yüzde 10 artış olacağını tahmin ediyoruz. Biz tarımsal üretim planlaması kapsamında patates üretimini de planlıyoruz. Ürün fiyatının hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur etmemesini istiyoruz. İhtiyacımız kadar patates üretmek istiyoruz."

Kökçüoğlu, Adana'nın patates üretiminde Türkiye'de 10. sırada olmasına rağmen, erken hasat edilmesi ve ürünün hem sanayide hem de tohumluk olarak kullanılmasıyla ekonomiye önemli katkı sağladığını vurguladı.

Patates üreticisi Tuna ve Yıldırım da 120 bin dönüm arazide patates ekimi yaptıklarını ifade etti.

Girdi maliyetleri yüksek olan ürünün kilogramını tarlada 17-18 liradan sattıklarını belirten Tuna, dekarda şu anda 4,5-5 ton verim elde ettiklerini açıkladı.