Piyasalar Seçim Sonrası Geriledi: Enflasyon Oranının Bugün Açıklanması Bekleniyor

Piyasalar Seçim Sonrası Geriledi: Enflasyon Oranının Bugün Açıklanması Bekleniyor
Piyasalar, yerel seçimlerin ardından gerilemeyle başlamış olup, bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan Mart ayı enflasyon rakamları öncesinde istikrarlı bir seyirde ilerliyor.

Bugün, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yılın üçüncü enflasyon verilerini açıklaması bekleniyor. Ocak ayında %6,70, Şubat ayında ise %4,53 artan Tüketici Fiyat Endeksi, önemli bir gösterge olarak izleniyor. AA Finans tarafından yapılan ankete katılan 20 ekonomistin ortalaması, Mart ayı için %3,67 enflasyon öngörüsünü ortaya koydu.

Ekonomistler arasındaki beklentiler, Mart ayı için en düşük %3,40 ile en yüksek %4,42 arasında değişiyor. Bu tahminlere göre, bir önceki ay %67,07 olan yıllık enflasyonun %69,32'ye yükseleceği bekleniyor.

Özellikle 2024 yerel seçimlerine yaklaşırken, Dolar ve Euro'nun hızlı yükselişi endişe yaratıyor. Geçen yılki seçimlerde 20,50 TL seviyesinde bulunan Dolar kuru, 32 TL'yi aşarak %50'nin üzerinde değer kazandı ve Euro/TL de 35 TL'ye yükseldi. Dolar/TL kuru, dün 32,39 ile yeni bir zirveye ulaştı. Ocak ve Şubat aylarında yaşanan kayıplarla birlikte, TL'nin yıl başından itibaren değer kaybı %8,8'e ulaştı.