Parfüm sıkmak orucu bozar mı? Parfüm günah mı?

Parfüm sıkmak orucu bozar mı? Parfüm günah mı?
Ramazan ayında birçok kişi oruçlarını bozacak durumları araştırıyor. Bu noktada en çok merak edilen konulardan biri de parfüm kullanımı. Peki parfüm orucu bozar mı? Detaylar haberimizde

Milyonlarca birey bu mübarek ayda ibadet etmek için oruç tutacak. Ancak orucu bozabilecek bazı durumlar mevcut. Oruç tutacak olanlar da bu konuda oruçta parfüm kullanmanın hükmü nedir? Parfüm orucu geçersiz kılar mı? Sorusuna yanıt aramaya başladı.

PARFÜM KULLANMAK ORUCU BOZAR MI?

Parfüm kullanmak orucu bozar mı veya geçersiz kılar mı? Verilen bilgiye göre, parfüm kullanmak orucu bozmaz. Bunun yanı sıra ağza su almak, diş fırçalamak, parfüm sürmek, deodorant veya roll-on kullanmak da orucu bozmaz. Kişiler günlük rutinlerine devam edebilirler.

Diyanet'in Konuyla İlgili Açıklaması

Diyanet'in açıklamasına göre, parfüm oruç tutmaz. Kişiler oruç tutarken parfüm kullanabilirler. Parfümün yanı sıra kolonya gibi ürünlerin kullanılmasında da herhangi bir sakınca yoktur.

Yeme veya içme dahil olmadığı sürece parfüm sürmek veya koku koklamak orucu bozmaz. Orucu bozan durumlarda vücuda bir şeyin girmesi gerekir. Parfüm veya koku koklamanın mideyle ilgili bir durumu olmadığından parfüm sıkmak orucu bozmaz.

Ancak parfüm sıkarken taneciklerden birinin ağza değmesi orucu bozabilir. Bu konuda şüpheleriniz varsa parfüm sürme veya koku koklama gibi işlemleri iftar ile sahur arasında yapabilirsiniz.