İlk 3 Ay'da En Çok Ziyaret Edilen Müze Oldu

İlk 3 Ay'da En Çok Ziyaret Edilen Müze Oldu
Konya'daki Mevlana Müzesi, bu yılın ilk 3 ayında 383 bin 392 ziyaretçiyle en çok ilgi gören müze oldu. Kültürel ve tarihi mirasıyla büyülüyor.

Konya'daki Mevlana Müzesi, bu yılın ilk üç ayında ziyaretçi rekoru kırarak en çok ilgi gören müze oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, yerli ve yabancı toplam 383 bin 392 turist, bu dönemde müzeyi ziyaret etti. Mevlana Müzesi, Hazreti Mevlana'nın sandukası başında dua eden ziyaretçiler için önemli bir durak olmanın yanı sıra, Mevlana Hazretleri'nin kıyafetleri ve eski döneme ait eşyaların sergilendiği bir mekan olarak da dikkat çekiyor. Özellikle Konya dışından gelen yerli turistler ve farklı ülkelerden gelen yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen müze, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.

Ziyaretçiler, Mevlana Müzesi'ni çok sevdiklerini ve defalarca ziyaret ettiklerini belirtiyorlar. Bu artan ilgi, müzenin kültürel ve tarihi mirasının yanı sıra ziyaretçilere sunduğu ruhani atmosferin de önemli bir etken olduğunu gösteriyor.