Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Atama Kararları Resmi Gazete'de! Hangi Kurumlara Atama Gerçekleşti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Atama Kararları Resmi Gazete'de! Hangi Kurumlara Atama Gerçekleşti?
Bugün yayınlanan Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği atamalara ilişkin Atama Kararları da bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi kurumlara atama yaptı?

19 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı. Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de en önemli karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği atanmalara ilişkin kararlar oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli kurumlar için atama kararları aldı. Bu atama kararları, bugünkü Resmi Gazete'de duyuruldu ve yürürlüğe girdi.

resmi-gazate.jpg

ATAMA KARARLARI AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, Devlet Arşivleri Başkanlığı'nda boş olan Başkan Yardımcılığı görevine bir atama yapıldı. Buna göre, Devlet Arşivleri Başkan Yardımcılığı pozisyonuna Murat Yıldız getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki ataması Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı için yapıldı. Bu kurumda Başkan Yardımcılığı pozisyonunda boşluk vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcılığına Abdülhamit Tüfekçioğlu'nu atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nda da bir değişiklik ve bir de atama kararı aldı. Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınan Engin Emen'in yerine Yusuf Tüfekçi Rize İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en son atama kararı Sağlık Bakanlığı bünyesinde gerçekleşti. Bu çerçevede Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Şali Yıldırım, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüne ise Rıza Uçan atanmıştır.

Atamaları yapılan kişiler, yeni görevlerine ilişkin kararların Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte görevlerine başlamış oldular.