Bankalar Emekli Promosyon Ödemelerine Başladı

Bankalar Emekli Promosyon Ödemelerine Başladı
Emeklilerin banka promosyon ödemelerinde artış yaşanıyor. Kamu bankaları, emeklilere yönelik banka promosyon tutarlarını yükseltti.

Emekli bireylere yönelik banka promosyon tutarlarında artış yaşandı. Kamu bankaları, bugün itibarıyla başlayan promosyon ödemelerinde artışa gitti. Emekliler, bu ödemeleri alabilmek için bankalara veya e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Kamu bankaları, emeklilere 8 bin ile 12 bin TL arasında değişen tutarlarda promosyon ödemesi yapacaklar.

Emekli, hâlâ banka promosyonları için başvurabilirler. Başvuruların hızla devam ettiği ifade ediliyor.

İşlemleri tamamlanan emeklilere bugünden itibaren ödemeler gerçekleştirilecek.

Emekli Promosyon Başvurusu Nasıl Yapılır?

Emekli vatandaşlar, başvurularını bankalardan veya e-devlet üzerinden yapabilirler. Bankalar, emeklilere promosyon sağlamak için 3 yıl boyunca bağlılık talep ediyorlar. Bununla birlikte, daha cazip bir teklif sunan bir bankaya geçme seçeneği de bulunmaktadır.

Birden fazla emekli maaşı alan bireyler, ayrı ayrı promosyon başvurularını gerçekleştirebilecekler.

"Banka Değişikliği Yapılabiliyor"

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, konuyla alakalı şunları ifade etti: "Hali hazırda promosyon alanlar, başka bir banka daha yüksek bir promosyon teklifi sunarsa, aldıkları promosyonu başka bir bankaya taşıyabilirler. Bu durumda herhangi bir cezai sorumlulukları bulunmamaktadır. Yalnızca kullandıkları döneme ait olan promosyon miktarı düşülerek kullanılmayan kısmı bankaya iade etmeleri yeterli olacaktır."

Karakaş ayrıyeten, "Emekli maaşı dosya bazında alınmaktadır. Örneğin, eşinden dolayı dul maaşı alan emekliler, dul maaşlarından dolayı da ayrı bir promosyon alabilirler. Kendileri de emekliyse, kendi hesaplarından da ayrıca promosyon alabilmektedirler." dedi.