Ay Tutulması Ne Zaman 2024? Ay Tutulması Türkiye'den İzlenebilecek Mi?

Ay Tutulması Ne Zaman 2024? Ay Tutulması Türkiye'den İzlenebilecek Mi?
Ay tutulması, Dünya'nın gölgesinin Ay'ın yüzeyine düşmesiyle oluşan doğa olayıdır. 25 Mart'ta yarı gölgeli bir tutulma yaşanacak, çıplak gözle izlenebilecek.

Dünya'nın Ay ve Güneş arasına girmesiyle birlikte, gezegenimizin gölgesinin Ay'ın yüzeyine düşmesi, nadir görülen bir doğa olayı oluşturur ve bu olay büyüleyici manzaraları ortaya çıkarır. Ay tutulması olarak adlandırılan bu olay, gökyüzünde eşsiz bir görsel şölen sunar.

Milyonlarca insanın merak ettiği tutulma şimdiden araştırılmaya başladı. Bu olay Türkiye'den izlenebilecek mi? Ay tutulması ne zaman? gibi sorularla şimdiden arama motorlarına aratılıyor. Peki Ay tutulması ne zaman? işte sorunun cevabı haberimizde...

Ay Tutulması Ne Zaman?

Bu yılın başlangıç ay tutulması, 25 Mart Pazartesi günü olacak. 25 Mart'taki Ay tutulması, "yarı gölgeli" olacak. Tutulma esnasında, Ay'ın yaklaşık %95,57'si Dünya'nın yarı gölgesinde kalacak.

Ay Tutulması Saat Kaçta Olacak?

Milyonlarca gökyüzü meraklısı heyecanla beklenen tutulma, sabah 07.53'te başlayacak ve en belirgin görüntü 10.12'de gözlenebilecek. Ay tutulması, saat 12.32'ye kadar devam edecek ve sona erecek.

Türkiye'den Ay Tutulması İzlenebilecek Mi?

Ay tutulması en net şekilde Amerika, Alaska ve Rusya'nın doğu bölgelerinde gözlemlenecek. Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya'nın bazı bölgelerinde ise kısmen izlenebilecek. Ancak, bu muhteşem manzarayı Türkiye'den gözlemlemek maalesef mümkün olmayacak.