TARİHİ TAŞ BİNADA SONA YAKLAŞILIYOR

TARİHİ TAŞ BİNADA SONA YAKLAŞILIYOR
Karamanın en gözde mekânlarından olan ve uzun bir süre Belediye Binası olarak kullanılan Taş Binanın onarımı ilerliyor.
Önemli bir ihtiyacı gidermek üzere Kent Tarihi Müzesi olarak kullanılacak olan tarihi bina aslına uygun bir biçimde korunacak.
Zemin kattaki esnafa yapılan tebligatlar üzerine esnaflar dükkânlarını tahliye etmeye başladı. Tahliye işlemlerinin kısa zamanda bitirilmesinden sonra 2. katta devam eden düzenleme çalışmaları alt katta da başlayacak ve birkaç ay gibi kısa sürede tamamlanacak.  Atıl durumda kalan bu yapı önemli bir görevi üstlenerek hizmet amaçlı kullanılmış olacak.
 
Çalışmaları yerinde inceleyerek görevlilerden bilgi alan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu; “Güzel ve tarihi binanın bir amaçla kullanılması için başlattığımız çalışmalar son aşamaya gelmek üzere” dedi.
 
Başkan Uğurlu Karamaninsesi.comʹa yaptığı açıklamada, “Esnaf bu konuda duyarlılık göstererek hızlı bir tahliye sürecine girmiş durumda. Tahliyelerin tamamlanması biter bitmez hemen alt kat düzenlemesine de başlayacağız ve birkaç ay gibi bir zamanda inşallah Karamanımıza yakışır bir hizmet olarak bu mekânın açılışını yapacağız” dedi.
 
 
Karamanın Sesi