Ali Murat SAĞDIÇ, Karamanı TBMM de Temsil Etti.

Ali Murat SAĞDIÇ, Karamanı TBMM de Temsil Etti.
Bu yıl 7.si yapılan Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşiminde, Karaman Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencisi Ali Murat Sağdıç üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi.
Dört gün süresince diğer illerden gelen öğrencilerle güzel çalışmalara imza atan Karamanʹlı öğrencimiz, Meclis Kürsüsünden de Karaman için farklı bir konuyu dile getirdi. Kendisine ayrılan sürede Karaman İl Öğrenci Meclis başkanı Ali Murat Sağdıç aşağıdaki konuşmayı yaptı.
 
‘’Saygıdeğer meclis üyeleri: 
Ali murat SAĞDIÇ. Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisiyim. Ülkemizde birçok okulumuzda olduğu gibi Karamanımızın okullarında da çok çeşitli sorunlar var. Bana ayrılan kısa süre içerisinde bu sorunları sıralamam ve çözüm beklemem mümkün değil. Ben şehrimizin farklı bir sorununa değinmek istiyorum. Karaman, Orta Anadolu’da oldukça köklü bir geçmişe sahip, şirin bir kenttir. Bundan yaklaşık 21 yıl önce 15 haziran 1989’da il olmuştur. Tarihte zaman zaman komşuları ile özellikle Osmanlıyla sorunları olduysa da hiçbir zaman milli ve manevi değerlerden ödün vermeyen bir kent olmuştur.
Karaman, geçmişte sadece kendi coğrafyasına değil  Anadolu’nun 3/2 sine başkentlik yapmış, adalet dolu hoş görülü bir şehirdir.
            Mevlana’nın yolunun geçtiği, Yunusun şiirlerinin hala semalarında inlediği mistik bir şehirdir Karaman.
Türk dilinin Başkenti, Dünya Türk Devletleri Daimi Kültür Başkenti olma şerefini üzerinde taşıyan tek şehirdir Karaman.
 
            Sanayisi ve tarımsal faaliyetleri sayesinde işsizlik sorunu olmayan, üniversite sınavının son iki yılında birincilik olmak üzere son 5 yıla damgasını vurmuş nadir bir şehirdir.
 
Evet, geçmişi, bugünü ve yarını sayılamayacak kadar çok değerlerle dolu olan Karaman’a hala haksızlık yapılan bir konu var. Beni ve Karaman halkını inciten bir konu bu.
M.E. Bakanlığının resmi web sitesinden ve bizim için oluşturmuş olduğu dönem albümünden  okuyorum --Ali Murat SAĞDIÇ . Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi  Karaman/Konya--
Belki Türk halkının hala Karaman’ı Konya ile birlikte hatırlamasını bir nebze kabullenebiliriz. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı gibi ciddi ve resmi bir kurumun web sitesinde ve resmi evraklarında yapmış olduğu böyle bir yanlışlığı kabullenmemiz mümkün değildir.
Geçen yılda yapılan aynı yanlışlığın en kısa sürede düzeltilmesini ve tekrar etmemesini istiyorum. Bu konunun çok yakın takipçisi olacağımı bildirir saygılarımı sunarım’’ dedi