"Özel Eğitime Destek: Karaman Rehberlik Merkezi, Mehmet Çalışkan'a Kitap Sunumu"

"Özel Eğitime Destek: Karaman Rehberlik Merkezi, Mehmet Çalışkan'a Kitap Sunumu"
Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Barbaros Orman, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'a kitabı hediye etti ve birlikte anı fotoğrafı çektirdiler.

Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ı, Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Barbaros Orman ile birlikte ziyaret eden Rehberlik ve Psikolojik Danışman Cihat Kara, kendi kaleme aldığı kitap hakkında İl Müdürü Çalışkan’a bilgi verdi. Kitabın, özel gereksinimli çocuklara sahip ailelerin yaşam öykülerinden oluşan özgün bir psikobiyografi çalışması olduğunu ifade etti.Cihat Kara,“Bizce sesi duyulmayan ve nasıl yaşadıkları kimse tarafından bilinmeyen dezavantajlı grupların başında özel gereksinimi olan bireylerin aileleri yer almaktadır. Bu ailelerin düğünleri, bayramları, alışverişleri, misafirlikleri; korkuları, kaygıları, heyecanları, sevinçleri diğer aileler gibi değildir.” dedi.

Özel öğrencileri ve ailelerini görünür kılmak için böyle bir çalışmaya imza attık.''

Siz, bir zücaciyeyi rahatlıkla gezebilirken, otizm spektrumdan etkilenen çocuğu olan aile ya da bedensel engelli çocuğu olan aile ya alışverişe gidemiyor ya da çocuğunu dışarı çıkarken evde bırakmak zorunda kalıyor.” diyerek konuşmasına devam eden Kara, “İşte bu örneklerden yola çıkarak özel gereksinimli bireylere sahip ailelerin gündelik yaşamında yaşamış oldukları sıkıntıları dile getirmek, bu konuda farkındalık oluşturmak ve onları görünür kılmak için böyle bir çalışmaya imza attık. Desteklerinden dolayı size, Kurum Müdürümüz Barbaros Orman’a, kitabın hazırlık aşamasında bana yardımcı olan öğretmen arkadaşlarıma ve tabi ki bize hikâyeleri vasıtasıyla gönül kapılarını açan özel öğrencilerime ve ailelerine teşekkür ederim.” diyerek konuştu.

Kitabın oluşturulmasına katkı sağlayanlara minnettarlığını ifade ederek konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan,“Dünya hayatımızın en zor imtihanlarından biridir özel gereksinimli bir evlada sahip olmak. Zahmetinin bol, nimetinin çok olduğu bir imtihan… “Pusgun” kitabının satırlarını okurken özel ailelerin hayata karşı nasıl dimdik durduğunu benzersiz bir mücadele örneği gösterdiğini görüyor, kendi dertleri yetmezmiş gibi toplumun bu bireyleri nasıl soyutladığına ve engel çıkardığına da tanıklık ediyoruz. Yaşanmış öyküleri içinde barındıran bu kitapta özel öğrencilerimizin hüzünlerine, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak oluyoruz. Kitabın yayınlanmasında emeği geçenlere, yaşanmış hikâyelerini bizimle paylaşan özel öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

Ziyaret, Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Barbaros Orman'ın İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'a kitabı takdim etmesi ve günün hatırasını ölümsüzleştirmek için çekilen fotoğraf ile sona erdi.