1 Nisan'da Okullar Tatil Mi? 1 Nisan Resmi Tatil Mi?

1 Nisan'da Okullar Tatil Mi? 1 Nisan Resmi Tatil Mi?
Türkiye, 31 Mart'ta oy kullanmak için sandık başına gidecek. Milyonlarca kişi, seçimlerin ardından gelecek olan 1 Nisan Pazartesi gününün tatil olup olmayacağını araştırıyor.

Ülkemizde her 5 yılda bir yerel seçimler düzenlenir. 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimlerde herkes sandık başına gidip oy verecek. Pazar günü oy kullananlar, pazartesi günü okulların ve kamu kurumlarının tatil olup olmayacağını merak ediyor.

1 Nisan Tatil Mi?

1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak önceki yıllarda seçimlerin ardından okulların temizlik nedeniyle tatil edildiği biliniyor. Bu yıl seçimlerin Pazar günü gerçekleşecek olması nedeniyle, Pazartesi günü okulların tatil edilmesi muhtemel görünüyor.

1 Nisan Pazartesi Okullar Tatil Mi?

Öğrencilere 3 günlük bir ara verilmesi planlanıyor, 30, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde okulların kapalı olması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili resmi bir duyuru yapması önümüzdeki günlerde bekleniyor.

1-nisan-da-okullar-tatil-mi.jpeg

1 Nisan Resmi Tatil Mi Oldu?

Okulların büyük olasılıkla tatil edileceği vurgulandı. Ancak resmi kurum ve kuruluşların normal çalışmaya devam edeceği belirtildi. Seçimlerin, resmi kurumların işleyişini engelleyecek bir duruma neden olmayacağı için, o gün sadece okulların tatil edilmesi bekleniyor.