Vatandaşa İlk Yardım Eğitimi Veriliyor

Vatandaşa İlk Yardım Eğitimi Veriliyor
kent merkezine uzak bölgelerde yaşayan gönüllülere ilk yardım konusunda eğitim verilmeye başlandı.

 Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı’nın (MEVKA) finansman desteğiyle hayata geçirilen “İlk Yardım Gönüllüleri ile El Ele Hayat Kurtarmaya” konulu proje kapsamında kent merkezine uzak bölgelerde yaşayan gönüllülere ilk yardım konusunda eğitim verilmeye başlandı. 

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda verilen eğitimin ilk gününe katılan İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, “MEVKA’nın finansman desteğiyle müdürlüğümüzün hayata geçirdiği bu proje ile şehir merkezine uzak ve ulaşımda güçlük çekilen yerleşim yerlerinde yaşayan, nispeten becerikli ve verilen eğitimleri kavrayabilecek vatandaşlarımızı bir araya getirdik. Bu vatandaşlarımız aldıkları eğitimle kendilerinin yaşadığı yerlerde ihtiyaç duyulduğunda insanlara ilk yardım hizmeti verecek. Bir insanın hayatının kurtarılmasında ilk yardım çok önemlidir. Bilinçli yapılan ilk yardım her zaman hayat kurtarır. Bu eğitime katılan sizlerin de köylerinizde başarılı birer ilk yardım gönüllüsü olacağına inanıyorum” dedi.
Projeyle ilgili olarak bilgi veren Karaman 112 Acil Servis Başhekimi Fatih Delen de, 10 yıldan buyana 112’de görev yaptığını, yanlış yapılan ilk yardım nedeniyle felç olan hastalar gördüğünü, bu nedenle bilinçli ilk yardımın insan hayatı için önemli bir unsur olduğunu söyledi. Delen, yanlış ilk yardım uygulaması neticesi karşılaştığı vakalar nedeniyle mesai arkadaşlarıyla birlikte böyle bir projeyi hazırladıklarını ifade ederek, “Bu projeyle ambulanslarımızın 15 dakikadan daha uzun sürede ulaşabileceği köy ve kasabalarımızda ilk yardım yapabilecek gönüllüler tespit ettik. Onlara bir insanın hayatını kurtarabilecek basit ama önemli ilk yardım bilgileri vereceğiz” diye konuştu.
Proje çerçevesinde toplam 100 kişiye ilk yardım eğitimi verileceği ve 20’şer kişilik gruplar şeklinde 5 grup halinde eğitimlerin devam edeceği açıklandı.