VALİ YARDIMCISINDAN ONUR HASTANESİNE ÖVGÜLER

VALİ YARDIMCISINDAN ONUR HASTANESİNE ÖVGÜLER
Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Onur Hastanesi için 5 yıldız konfor olduğunu söyledi.
Onur Hastanesi, İş-Kur aracılığı ile yapılan anlaşma ile personeli için hastanede kurs imkanı açtı. İş-Kur tarafından verilecek 6 branşta açılan kurslar ile çeşitli departmanlarda hastane, personel ihtiyacını kapatmayı hedeflerken, bu yönde personelleri için kursiyerlere eğitimler verilmeye başlandı.
Onur Hastanesinde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Onur Hastanesi Başhekimi Değer Kaya, Hastane Yönetim Kurulu üyesi Ercan Sözer, İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdürrahim Çömçe, SGK il Müdürü Yaşar Yılmaz, Hastane Genel Koordinatörü İncilay Kaymak ve sağlık personeli ile kursiyerler katıldı.
 
Konuşma yapan Hastane Başhekimi Değer Kaya; “İşsizliğe çözüm üretmek amacıyla İş Kur’un ürettiği çözüm kapsamında hastanemizle yapılan görüşmelerle protokol icabı bugün eğitime başlamış bulunuyoruz. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duydum. Bakanlığın ve Genel Müdürlüğün ulusal istihdam konusundaki çalışmaları, istihdamın kalıcılığı geliştirilmesi, işsizliğe neden olan çarelerin ortadan kaldırılması, işsizlik sigortası gibi pek çok çalışmalarıyla ülke ekonomisindeki yeri yatsınamaz.
            Önce insan sonra sağlık sloganı ile bizlerde Karaman’da yolumuza devam ederken, İş-Kur’u yanımızda görmek bizleri memnun etmektedir. İnsanların doğumundan ölümüne kadar hep yanında olan bir sağlık sektörü var. Ama birde bunun yanında bana göre sessiz ama çok başarılı bir İş-Kur Kurumu var. Kamu hastanelerinin bakım onarımından tutun, ilk ve orta dereceli okullardaki müstahdemlerin İş Kur üzerinden yerleştirilmesi gibi, kamuya alınan memurlar gibi pek çok alanda İş Kur’un faaliyetleri mevcut. Bende İş Kur’un Karaman’da bu özellikleri yansıtacağından ve de bize yardımcı olacağından eminim. Bu protokol ile bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum. Bu projenin kurumumuza, kursiyerlerimize ve ailelerine de hayırlar getirmesini diliyorum.”dedi.
 
VALİ YARDIMCISI BİLAL ÖLMEZ’DEN ONUR HASTANESİNE ÖVGÜ
 
Karaman Vali yardımcısı Bilal Ölmez, Onur Hastanesine övgü dolu sözlerle bahsetti.
Bilal Ölmez konuşmasında şunları söyledi,  “Bu hastanemizin olağanüstü güzel hizmetler verdiğini görüyorum. İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde ki 5 yıldız konforundaki hastane örneğinin de Karaman’da olduğunu görmekle son derece mutlu oldum.
            Malumunuz artık devletin bazı sektörlerden çekilerek özel sektör eli ile bazı hizmetlerin verilmesinin egemen olduğu bir yüzyıla geldik. Birçok hizmet devlet eli ile verdiliğinden daha ucuza ve daha işlevsel olarak özel sektör tarafından verilebiliyor.
Siz kursiyerlerde artık İş-Kur güvencesi altında kurslara başlıyorsunuz. Ve kursu başarı ile bitirdiğiniz zaman bu güzel hastanede çalışma imkânı bulacaksınız. Hepinizi kutluyorum. Ülkemizde İş Kur’un ciddi gayretleri var. Dolayısı ile işsizliğin ortadan kaldırılması yönünde bugün bir adım daha atılıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.