Üst Düzey Amirlerle Çapraz Denetim Uygulaması Yapıldı

Üst Düzey Amirlerle Çapraz Denetim Uygulaması Yapıldı
Tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının yasak olduğu kapalı alanlar ve açılır kapanır siteminde hizmet veren özel işletmelere Türkiye genelinde 81 İl genelinde eş zamanlı denetim uygulandı

4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun Uygulamaları” kapsamında tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının yasak olduğu kapalı alanlar ve açılır kapanır siteminde hizmet veren özel işletmelere Türkiye genelinde 81 İl genelinde eş zamanlı başlatılan “İlçeler Arası Çapraz Denetim” uygulaması gereği, İlimize bağlı Ayrancı İlçesi ve K.Karabekir ilçesinde çapraz denetim uygulamasına Ayrancı Kaymakamlığını vekâletten yürüten K.Karabekir Kaymakamı Say. Mehmet Ali ATAK ve Üst düzey Amirlerin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
      Üst düzey Amirlerin katılımı gerçekleştirilen denetimde; Ayrancı ilçesinde 61 işletme Kazım Karabekir ilçesinde 58 işletme denetlenmiştir. Kanun uygulamaları hakkında işletme sahipleri bilgilendirme eğitimi yapılmıştır.
     Kanun uygulamalarındaki eksiklikleri görülen işletmelere yaklaşan kış sezonu öncesi eksikliklerin giderilmesi yönünde tutanak tutulmuştur.
   81 ilde olduğu gibi İlimiz genelinde Eylül/2019 ayı içerisinde Karaman Merkez ilçe olmak üzere Ermenek-Başyayla ve Sarıveliler ilçeleri Çapraz Denetim Uygulaması yapılacaktır.

    2019-2023 Tütün Kontrol Eylem Planı çerçevesinde ve 4207 Sayılı kanun Uygulamaları kapsamında 2019 yılı içerişinde tüm ilçelerimiz olmak üzere Üst Düzey Amirlerin katılımı ilçe “Çapraz Denetim Uygulaması” gerçekleştirilecektir.

     Vatandaşlarımızın ve işletmelerimizin kanuni ceza yaptırımına uğramaması için kapalı alanda ve açılır kapanır alanlarda hizmet veren tüm işletmelerin Dumansız Hava Sahasına sahip çıkmalarını temenni ediyoruz.