TÜRKİYEYİ BÖLMEYE HİÇ KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

TÜRKİYEYİ BÖLMEYE HİÇ KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ
Hasan Çalış, Türkiyeyi bölme projeleri olduğunu söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, bölücü terör örgütü taşeronları tarafından son günlerde başlatılan “iki dilli yaşam”, “demokratik özerklik modeli taslağı” ve “PKK manifestosu raporu” girişimlerine dikkat çekerek, bu projelerin Türkiye’yi bölme projeleri olduğunu söyledi.
Türkiye üzerine oynanan hain oyunlara her geçen gün yenilerinin eklendiğine işaret eden Karaman Milletvekili Hasan Çalış, bin yıldır bir arada kardeşçe yaşayan Türk Milleti’ni planlı olarak birbirinden ayırmaya çalıştıklarını vurguladı. Çalış, Türkiye’yi bölme projelerine ödün vermeyeceklerine de dikkat çekerek, “ Bölücü terör örgütü taşeronları tarafından başlatılan bu üç girişimin ortak hedefi Türkiye’yi bölmeyi amaçlamaktadır. Bu girişimler Türkiye’nin tek millet, tek devlet esasına dayanan üniter yapıdaki milli devleti yıkmaya yönelik girişimlerdir.” dedi.
Karaman Milletvekili Çalış, milli birliğimizi ve varlığımızı hedef alan ayrışma, çatışma ve bölünmelere MHP’nin hiçbir zaman izin vermeyeceğini ifade etti. Çalış, Türkiye’yi bölmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Karaman Milletvekili Çalış, bütçe konuşmasında, Türkçe’yi koruma ve geliştirme görevinin sadece kurumlara ait olmadığını bildirerek, bu görevin, Türkçe düşünüp, Türkçe hisseden, Türkçe yazan, eserlerini Türkçe kaleme alan her Türk vatandaşın en önemli görevi olduğunu açıkladı. Çalış, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu nedenle, biz, Karamanʹda yıllardır, Karamanoğlu Mehmet Beyʹin yiğit sesini, hassasiyetini, Yunusʹun ve Karacaoğlanʹın deyişlerini dile getirerek gençliğimizde özellikle hassasiyet uyandırmaya çalışıyoruz. Yine, bu kutlamalarımızı, biz, 13 Mayısta, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Türk Dil Kurumu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle sürdürürken, maalesef son bir iki yıldır sadece belediyenin inisiyatifine bırakıldığı için, önce tarihi sonra da muhtevası itibarıyla farklı bir yere doğru gitmektedir. Bizim, yüce Meclisten ve Sayın Hükümet’ten beklentimiz, Türk Dil Bayramıʹnın resmî bayramlarımız içerisinde kutlanmasıdır.” dedi.