Türkiye Kadın Voleybol: Hollanda'yı 3-1 Yendi!

Türkiye Kadın Voleybol: Hollanda'yı 3-1 Yendi!
Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Kadınlar VNL Antalya Etabı'ndaki ikinci maçta Hollanda'yı 3-1 yenerek ilk zaferini kazandı.

Türkiye Kadın Voleybol Takımı, Voleybol Milletler Ligi'nin Antalya ayağındaki ikinci maçında Hollanda ile karşı karşıya geldi. Antalya Spor Salonu tıklım tıklım doluydu ve seyirciler tüm maç boyunca milli takıma destek verdiler. Oyuna hızlı başlayan Milliler, ilk seti 11 sayı farkla 25-14 kazandı. İkinci sette Hollanda'nın baskısıyla zorlanmaya başladılar. Ancak Türkiye, bu sette de 6 sayı öne geçti, fakat üstünlüğünü koruyamayarak seti 25-23 kaybetti.

Üçüncü sette öne geçen milli takım, neredeyse tamamında önde götürdüğü seti 25-23 alarak skoru 2-1'e getirdi. Türkiye, dördüncü sette büyük bir kısmını üstün oynayarak seti 25-18 kazandı ve maçı 3-1'lik skorla tamamladı. Toplamda 102 dakika süren mücadele sonucunda Hollanda'yı mağlup eden milli takım, Voleybol Milletler Ligi'nde ilk galibiyetini elde etti.

Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli ile milli voleybolcu Cansu Özbay ve Hollandalı voleybolcu Jasper, mücadele esnasındaki sportmenliklerinden dolayı yeşil kartla ödüllendirildiler.

Milli takımımız, turnuvadaki üçüncü maçını 18 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de İtalya ile oynayacak.