TEKVANDOʹDA İKİZ BAŞARI

TEKVANDOʹDA İKİZ BAŞARI
Karamanlı ikiz kardeşler tekvandoda başarıya doymuyor.
Babaları tarafından henüz 5 yaşındayken tekvando sporuna yönlendirilen ikiz kardeşler Selahattin ve Selçuk Akbaş, elde ettikleri başarılarla rakip tanımıyor. Milli Takım seçmelerinde iki ayrı guruba düşen ikiz kardeşler tam 127 rakibi tek tek yenerek finalde birbirlerine rakip oldular. 10 yıl önce babasının tekvando sporuna yazdırmasıyla başladığını söyleyen Selahattin Akbaş, "Şu anda Türkiye ve Avrupa şampiyonluğum var. Özel turnuvalarda ise sayısız birinciliklerim bulunuyor. Bu başarılarımı beni
çalıştıran Ali Can hocama borçluyum" dedi. Hedefinin 2016 yapılacak olan olimpiyatlarda birincilik kürsüsüne çıkmak olmak olduğunu belirten Akbaş, "Burada Türkiyeʹyi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Alacağım birincilikle de İstiklal Marşımızı okutmak arzusundayım. Olimpiyatlarda başarılı olacağıma çok inanıyor ve bunun için çok çalışıyorum" şeklinde konuştu.
Tekvando sporunu çok sevdiğini söyleyen Selçuk Akbaş ise, 33 kiloda 2011ʹin Türkiye Şampiyonu olduğunu belirterek, "Türkiye şampiyonasına çok çalıştık. Ben ve ikiz kardeşim inanmıştık kazanacağımıza. Türkiye şampiyonasına katılan 127 sporcu vardı. Şans eseri ben ve ikizim ayrı iki guruba düştük. Tüm rakiplerimizi tek tek yenerek finalde ikizim ile birbirimize rakip olduk. Finalde kardeşimi yenerek Türkiye Şampiyonu oldum" dedi. Türkiye tekvando tarihinde ilk defa bir ikiz kardeşin 127 rakibi yenerek
birbirlerine finalde rakip olduklarını ifade eden Selçuk Akbaş, "Finalde ikizimle karşılaşmak beni heyecanlandırdı ve çok mutlu etti. İyi bir maçla kardeşimi yendim ve Türkiye Şampiyonu oldum" diye konuştu.
Çocuklarıyla gurur duyduğunu söyleyen baba Adnan Akbaş ise, çocuklarının henüz 5 yaşındayken çok hareketli olduklarını, kendisinin de sporu sevdiği için okula başlamadan çocuklarını tekvando sporuna verdiğini söyledi.