Şebeke Suları Bu Laboratuarʹdan geçiyor.

Şebeke Suları Bu Laboratuarʹdan geçiyor.
Karaman belediyesi içme suyunu sürekli kontrol ediyor.
Her gün çeşmemizden akan ve halk tabiriyle “Kireç gibi” dediğimiz belediyenin şebeke sularının denetimi yapılan laboratuar basına açıldı.
 
Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Emin Ege, 22 Mart Dünya Su Günü’nün kutlayarak kentin içme suyunu düzenli olarak kontrol ettiklerini belirtti. Ege, “Karamanlılar içme suyunu güven içinde tüketebilirler.” dedi.
 
Emin Ege, kuyulardan Arıtma Tesisleri’ne gelen suyun birçok işlemden geçtiğini kaydederek: “Akreditasyonunu almış, son teknolojik cihazların kullanıldığı, alanında uzman deneyimli bir kadronun çalıştığı laboratuarımızda gelişmiş ve çabuk sonuç veren yöntemleri kullanarak, içme suyunu her gün analiz ediyoruz.” dedi.
 
İçme suyunun; hastalık yapan mikroorganizmalarla sağlığa zararlı kimyasallar barındırmaması gerektiğini, berrak, renksiz, kokusuz ve içimi hoş olması gerektiğini vurgulayan Ege: “Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü; su kaynaklarının geliştirilmesi, ekonomik üretkenlik ve sosyal refaha katkı sağlamak için sularımızın düzenli kontrolü ve iyileştirmesini yapmak için elinden gelen her türlü çabayı gösteriyor. Haftanın ilk üç günü düzenli numune alım ve kontrolleri, haftanın beş günü de düzenli olarak klor kontrolleri yapılıyor. Bunun yanında Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıha Merkezi’nde yılda üç defa ‘Denetleme İzlemesi’, İl Sağlık Müdürlüğü ile ayda dört defa da ‘Kontrol İzlemesi’ yapılmaktadır. Su analiz sonuçları belediyemizin internet sayfası olan www.karaman.bel.tr adresinde ‘Su Analiz Sonuçları’ başlığı altında yayınlanmaktadır. Sonuç olarak belediyemiz tarafından üretilen ve halkımıza sunulan suyun, yapılan analizler sonucunda İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik değerlerine uygun ve içilebilir kalitede olduğu belirlenmiştir.” dedi.