SARIVELİLERʹİN YENİ İLÇE BAŞKANI HALİL KULAK

SARIVELİLERʹİN YENİ İLÇE BAŞKANI HALİL KULAK
Ak Parti İlçe Başkanlığına Yeni Atama.
İki hafta önce Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samurʹun Ak Partiʹye geçmesi sonucu Hüseyin YAMAN ve partinin Sarıveliler ilçe yönetimi tepki göstererek istifa etmişlerde Hüseyin Yamanʹdan boşalan Ak Parti ilçe başkanlığına rahmetli belediye başkanı Mustafa KULAKʹın oğlu Halil KULAK görevlendirildi.
 
İşte Halil Kulakʹın Öz Geçmişi;
 
1972 yılında Sarıveliler ilçesinde doğan Kulak ilk ve orta öğrenimini Sarıveliler’de bitirdi.
Liseyi Konya Gazi lisesi ve Çumra Cumhuriyet lisesinde okuyarak 1988 yılında mezun oldu.1989-1990 yılları arasında Sarıveliler’de ortak bir kırtasiye dükkanı açarak bir yıl süreyle işletmecilik yaptı. 1990-1992 yılları arsında Mersin ve Konya ilinde 2 yıl Radyoloji okuyarak mezun oldu. 1992-1994 yılları arasında İstanbul’da özel bir şirket bünyesinde Kapalıçarşı ve Tahtakale ‘de döviz bürosu işletmeciliği yaptı. 1995 yılında Sağlık Bakanlığı bünyesinde Konya ili Çumra Devlet hastanesinde Radyoloji tekn. olarak göreve başladı. Daha sonra Konya Numune, İçeri Çumra Devlet Hast. Adana Numune Hast. Ve son olarak Alanya Devlet Hast. 12 yıl görev yaptı.
       Kulak siyasete 1984-2004 yılları arasında  Sarıveliler’de 20 yıl gibi bir süre Anavatan Partisinde Belediye Başkanlığı yapan babası ile birlikte başladı. Bu uzun süren siyasi yaşantısıyla beraber 2002 yılında Ak Partinin Adana ili ve Sarıveliler ilçesindeki kuruluş çalışmalarına katıldı. 2007 yılında Ak Partiden milletvekili adayı olmak için kamu görevinden istifa eten Kulak aday olamamasına rağmen aday olan arkadaşlarla seçim çalışmalarında bulundu. Sürecin sonunda kamu görevine dönmeyerek hem serbest ticaret yaptı, hem de siyasi çalışmalara devam etti. Ak Partinin açmış olduğu Siyaset Akademisi Programını Antalya’da tamamlayan Kulak 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Partiden Sarıveliler ilçesi Belediye Başkanı aday adayı oldu. 2010 yılı içinde kendime ait kurmuş olduğu  şirket bünyesinde ticari faaliyetlerine devam ediyor, Anadolu Üniversitesi İktisat fakültesine devam eden Kulak evli ve 2 çocuk babasıdır.