SARIVELİLER BELEDİYE BAŞKANI SAMURʹDAN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

SARIVELİLER BELEDİYE BAŞKANI SAMURʹDAN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Karaman Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, belediye olarak yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Başkan Samur, göreve başladıkları günden bugüne önemli mesafeler kat ettiklerini belirtti.

 Karamanʹda belediye çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Samur, Karamanʹın 5 ilçesi içerisinde Ermenekʹten sonra nüfus yoğunluğu açısından ikinci büyük ilçenin Sarıveliler olduğunu belirterek, “2009 mahalli seçimlerinde Sarıvelilerʹde bağımsız Belediye Başkanı seçildim. Halkımızın omuzlarımıza yüklediği yükü taşımak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu, vefatından 6 gün önce Karamanʹdaydı. Burada yaptığı konuşmada, ʹBir saniye sonrasına hükmedemediğiniz bir ömür için fırıldak olmanın hiçbir anlamı yok. Biz siyasette halka hizmet için bu yolda hiçbir zaman fırıldak olmadık, olmayacağız. Doğru bildiğimizi doğru şekilde yapacağızʹ diye ifade etmişlerdi. Biz de bu düsturla Sarıvelilerʹde 3 yıldan bu yana koşturuyoruz. Belli bir süre sonra görev süremiz sona eriyor. Bizim de yaklaşık 2 yılımız var. 2 yıl sonra halk ne derse o olacak. Onun için yaptığımız eserler, hizmetler kalıcı olmalı. Bizim amacımız da kalıcı hizmetler üretmektir. Bununla ilgili de çok şükür başladığımız günden bugüne önemli mesafeler kat ettik. Biz göreve geldiğimizde ilçeyle iç içe girmiş köyler vardı. Onları mahalle statüsüne kavuşturduk. Oraların imar çalışmalarını başlattık. Bununla birlikte ilçede altyapı denilen hiçbir şey yoktu. Biz raflarda bekleyen altyapıyla ilgili projeleri de önümüze koyup hızlı bir şekilde bunun sürecini başlattık. İhaleye çıktık, çalışmalarını başlattık. Diğer taraftan ilçemizde belediye hizmet binası çok yetersizdi. Bununla ilgili de bir proje çalışması yürüterek bugün 2 bin 200 metrekare fiziki alana sahip 4 katlı bir hizmet binası son aşamaya geldi. Taşeli bölgesinde ilk TOKİ uygulamasını biz gerçekleştirdik. 96 konutluk TOKİʹye 2009 yılının ortalarında başlandı. 2011 Aralık ayında hak sahiplerine teslim ettik. 2. TOKİ için de talep var. Bununla ilgili de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

TAŞELİ BÖLGESİNE BİRAZ DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMESİ GEREKİYOR
Samur, Sarıvelilerʹin Karamanʹa 180 kilometrelik bir mesafede olduğunu da hatırlatarak, “Güneyden gidiyoruz, Mersin sınırlarını geçip Mutʹtan Karamanʹa geliyoruz. Kuzeyʹden gidiyoruz Konya sınırlarından Taşkent-Hadim-Güneysınırʹı geçip ilimize ulaşıyoruz. Bu bizim için bir dezavantaj. Burada kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri de o bölgeye daha fazla eğilmeliler. Çünkü hakikaten mağdur bir hayat. Çok kötü durumda olan insanlarımız var, köyler var. Taşeli bölgesine önemi biraz daha artıralım. Kuş yuvası tünelinin tamamlanmasıyla Taşeliʹye ulaşım çok daha kolay olacak. Kalkınma yerelden başlamalı. Köyleri, kasabaları yok sayıp tüm insanları metropollere toplarsak onların beraberinde tüm sıkıntıları da getirmiş oluruz. Onun için yerele önem vermeliyiz. Şehirlerde ne varsa yerele de aynı hizmeti ulaştırmalıyız. Sarıvelilerʹde şuan bir spor salonu yok. Eğitim alt yapısında eksiklikler var. Sağlıkta eksikliklerimiz var. Cezalandırılması gereken kamu personelinin buralara gönderildiği algısı var. Bunlar doğru şeyler değil. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirsin. Ama hala kamuda Sarıvelilerʹle ilgili görevi olup da ilçeye uğramayan kamu görevlileri var. Ben buradan onlara da sesleniyorum; gelsinler bizim misafirimiz olsunlar. Sorunları yerinde çözelim, yerinde değerlendirelim” diye konuştu.
Başkan Samur, 2012 yılındaki hedeflerinden de bahsetti. Samur, Sarıvelilerʹde eğitim alanında önemli eksiklikler bulunduğunu belirterek, “Sarıvelilerʹde bir Anadolu Lisesine ihtiyaç var. Kız ve erkek öğrenci yurtlarına ihtiyaç var. Bunlarla ilgili yazışmalar yaptık ama henüz bir sonuca gidemedik. Kapalı Spor Salonunun bu yıl içinde ilçemize kazandırılacağını Valimiz Süleyman Kahraman ifade ettiler. Bir öğretmenevine ihtiyaç var. 65 yataklı huzurevi projemiz de bu yılki programa alındı. İlimize, ilçemize, vatandaşımıza hizmet etmek adına üzerimize düşen görevi yapacağız” diye konuştu.