ŞAHİN: Milli gelir 10 bin dolar ise niye kömür dağıtıyorsun!?

ŞAHİN: Milli gelir 10 bin dolar ise niye kömür dağıtıyorsun!?
Saadet Partisi Milletvekili adayı Şaban Şahin , hükümete yüklendi.
Haber Sitemizi ziyaret eden Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Şaban Şahin ve Partililer ülke gündemi hakkında açıklama yaptılar.
 
Borçlarımız 50 kat artmıştır.
 
Saadet Partisi Milletvekili adayı Şahin, ekonomiden, dış politikaya kadar pek çok konuda AKP iktidarının söz verdiklerinin yerine, dış güçlerin isteklerini yerine getirdiğini  dokuz yıldır AKPʹnin iktidarda olduğunu ve milletin başka hiç kimseye vermediği desteği verdiğini  ifade ederek  "Kendileri bundan 9 yıl önce iktidara geldiklerinde Anadoluʹyu dolaşarak millete bazı sözler verdiler. Bizde milli görüşçüyüz dolayısıyla bu ülkenin yoksulluğunu biz çözeriz. Kimsesizlerin kimi olacağız" diyerek iktidara geldiler. "Maalesef iktidara geldikleri dönemde vermiş oldukları sözleri tutmadılar", memura, işçiye, emekliye yüzde 2-3ʹlük cep harçlığını reva gördüklerini ifade etti. Şahin, Türkiyeʹde pancar, buğday, tütün, ekseniz para etmiyor. Hiçbir tarım ürününden para kazanmak mümkün değil. Dünyanın tarım cenneti olan ülkemizde maalesef tarım bitirilmiştir" ifedesinde bulundu.
 
IMF hiç çiftçimizi düşünür mü?
 
Şahin, ülkedeki motorin ve benzin fiyatlarındaki yüksek fiyatların temelinde devletin koymuş olduğu vergiler olduğunu kaydederek, "Bu vergileri yurt dışından aldıkları borçların faizini ödemek için koyuyorlar. Bu mazot, bu benzin fiyatları ile ne tarım yapılabilir, ne hayvancılık yapılabilir. IMFʹden emir alırsanız Memleketi  bu hale getirirsiniz. Elin ABDʹsi, IMFʹsi, ABʹsi bizim çiftçimizi hiç düşünür  mü”  diye sordu.

Zengin daha zenginleşti, fakir daha fakirleşti!

Türkiyeʹnin en büyük sorunlarının başında gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu da belirten Şahin, "Bu gün ülke nüfusunun en zengin yüzde 20ʹlik kısmı milli gelirin yüzde 70ʹini alıyor. Geriye kalan halkın yüzde 80ʹi ise geriye kalan ile idare etmek zorunda kalıyor. Bu korkunç bir gelir dağılımı adaletsizliğidir. Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir yapılmasıdır. Mazlumların sesi, fakirlerin kurtarıcısı olacağız diye iktidara geldiklerinde 2002 yılında vatandaşın bankaya olan bireysel kredi borcu 2.2 milyar dolar düzeyindeydi. Bugün ise milletimiz kredi kartlarına sarılmak zorunda kaldı. Milletimizin borcu bugün 100 milyar doların üzerine çıkmıştır. Borçlarımız 50 kat artmıştır" dedi.

Milli gelir 10 bin dolar ise niye kömür dağıtıyorsun!?

"Ülkede tablo böyle iken çıkıp bir de kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolar oldu diyorlar" diyen Şahin eleştirisini şöyle sürdürdü: "Bir ülkede milli gelir 10 bin doların üzerinde olsa o ülkedeki vatandaşın kredi kartı borcu 9 yılda 50 kat artar mı? O ülkede 10 bin doların üzerinde milli gelir olsa vatandaşlara bir senede devlet 2 milyon ton kömür dağıtır mı? Böylece kendi icraatları ile kendi yaptıkları oyunu ortaya çıkarıyorlar. Bu yapılan tam bir tiyatrodur, göz boyamadır, gerçekle alakası yoktur"